30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Yatağını ateşe verdi

Kütahya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bir mahkumun yatağını ateşe vererek intihar etmek istedi. Olayda, biri ağır 5 mahkum ile bir gardiyan yaralandı.

Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, Kütahya Devlet Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın cezaevinde kalan mahkum Murat Aşiret'in yatağını ateşe vererek intihara kalkışması sonucu meydana geldiğini söyledi.

Psikolojik sorunları bulunan ve madde bağımlısı olan Murat Aşiret'in yatağını yakmasının ardından koğuşun dumanla kaplandığını ve bundan dolayı diğer mahkumlar Mehmet Öner, Mehmet Uyanık, Alparslan Atasoy ve Yıldıray Çokçalışkan'ın da dumandan etkilendiğini bildiren Kuyu, yaralıların Kütahya Devlet ve Evliya Çelebi hastanelerine kaldırıldığını belirtti.

Kütahya İtfaiyesi'nin kısa sürede kontrol altına aldığı yangın sonrası Kütahya Devlet Hastanesi'ne getirilen Murat Aşiret'in vücudunun çeşitli bölgelerinde yanıklar bulunduğu ve bilincinin kapalı olduğu öğrenildi. Aşiret'in yanık tedavisi için Ankara'da bir hastaneye götürülmesinin planlandığı belirtildi.

Dumandan etkilenen diğer 4 mahkum ise tedavileri yapılarak cezaevine geri gönderildi.

Bu arada gardiyan Ali İhsan Kaya'nın da dumandan etkilenerek Kütahya Devlet Hastanesi'ne getirildiği, burada tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

..
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 01:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?