7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Yatalak hastaya sağlam raporu!

KÜTAHYA'DA YATALAK HASTAYA SAĞLAM RAPORU

Kütahya'nın Simav ilçesinde, yatalak bir hastaya sağlam raporu verilmesi şaşkınlığa sebep oldu.

45 yaşındaki Mustafa Yıldız, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bacak ve kalça ameliyatı geçirdi. Ameliyattan sonra bir daha ayağa kalkamayan Yıldız, yatağa mahkum oldu. 10 yıldır anne ve babasının bakımını üstlendiği Yıldız, önce babası, ardından da annesinin vefatı ile kimsesiz ve sahipsiz kaldı.

Bir yakını, öğretmen emeklisi Osman Uludağ'a Yıldız'ın dramını anlattı. Uludağ, Simav Sulh Hukuk Mahkemesi'ne 8 Ağustos 2009 tarihinde başvurarak yatalak Mustafa Yıldız'ın vasisi oldu, bakımını da üstlendi. Simav Cumhuriyet Savcılığı bir yazıyla Yıldız''a Osman Uludağ'ın vasi olduğunu ve bakımını yaptığını Kütahya İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bildirdi.

Simav'ın Kekliktepe Mahallesi'ndeki evinde Yıldız'a 8 aydır bakan Uludağ, yatalak Mustafa Yıldız'a yaptığı bakım karşılığında kanun gereği ücret talep ederek, 2009 Ağustos ayında Kütahya İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne dilekçeyle müracaat etti.

Kütahya İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Yıldız'ın durumunu açıklığa kavuşturmak için 18 Aralık 2009 tarihinde Sağlık Meslek Lisesi'nden bir rehber öğretmen ile Kız Meslek Lisesi'nden 2 ana sınıfı öğretmenini görevlendirdi. Gelen heyet üyeleri, yatalak Mustafa Yıldız'ın kendi günlük işlerini görebileceği yönünde rapor tuttu. Müdürlük bunun üzerine, Osman Uludağ'a 15 Ocak 2010 tarihinde bakım ücreti ödeyemeyeceğini bildiren bir yazı gönderdi.

Bu duruma isyan eden Osman Uludağ, özel aracına aldığı yatalak Mustafa Yıldız ile birlikte Kütahya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Kütahya Valiliği'ne itirazda bulunarak İl Müdürü Muhammet Kahraman'a hastayı gösterdi. Uludağ, il müdürünün hastayı kendilerine teslim etmesini istediğini ancak kendisi ve Yıldız'ın bakım merkezini istemediğini söyledi.

Uludağ, yasaların kendilerine tanıdığı hakkı sonuna kadar arayacaklarını ve yatalak hastaya bakmaya devam edeceğini bildirdi. Uludağ, "Ben bu işe hayır ve sevap işlemek için başladım. Allah'tan korkan birisiyim" şeklinde konuştu.

KÜTAHYA'DA YATALAK HASTAYA SAĞLAM RAPORU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 13:40:04
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 14:33:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat şen IP: 88.251.223.xxx Tarih : 18.02.2010 20:32:48

Mustafa bey ile aynı mahallede oturuyorum şahsen tanışmışlığım yok ama benim gördüğüm ağaçtan yapılmış sedye ile iki kişi taşırken görüyorum sağlam raporunu heralde yanında bakımıyla ilgilenen öğretmen için vermiş olsalar gerek.