3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Yatalak İngiliz'e 'ılıca' mucizesi

Romatizma hastalığı sebebiyle yatalak olan bir İngiliz vatandaşı, Kütahya’nın Gediz İlçesi’nde bulunan Ilıca Kaplıcası’nda şifa bularak yürümeye başladı.

Kıbrıs asıllı İngiliz vatandaşı olan ve yıllardır Londra’da yaşayan 84 yaşındaki Enver Emin, kaplıcalarda iyileşince Gediz’den ayrılmak istemiyor.

Başkalarının yardımı ile bir hafta önce Ilıca Kaplıcası’na gelen Emin, termal hamamlarda iyileşerek yedi günde ayağa kalktı. Emin, 1982 yılından beri kireçlenme sebebiyle yatalak olduğunu, 6 yıldır Queen Elizabeth Hospital Hastanesi Ramatoloji Bölümü’nde tedavi gördüğünü söyledi.

İngiltere’deki tedavisi boyunca ülser rahatsızlığından dolayı hap kullanamadığı için hastalığının tedavisinde bir ilerleme sağlanamadığını belirten Emin, İngiliz doktorların tavsiyesi ile termal tedavi için Türkiye’ye geldiğini belirtti. İngiltere’de, vücudunun yüzde 84’ünü kullanamaz hale gelen ve başkasının yardımı olmadan yataktan bile kalkamayan Emin, tavsiye üzerine Pamukkale’ye giderken, yolculuk sırasında verilen molada, Gediz’de bulunan Ilıca Kaplıcaları’ndaki şifalı suların kendisine iyi geleceğini öğrendi. Bunun üzerine Gediz’deki Ilıca Kaplıcaları’na yerleşen Emin, bir hafta içersinde işlerini kendisi görebilir ve hiç zorlanmadan 2 kilometre yürüyebilir hale geldi.

İleri derecede kireçlenme rahatsızlığı olan ve 23 yıl sonra bir haftada iyileşmesine şaşıran yaşlı adam, 1982 yılından beri İngiltere’deki evinde eşi Şerife Emin’in yardımıyla yaşadığını ifade ederek, "Eşimin ölümünden sonra rahatsızlığımın geçmeyeceğini düşündüğüm bir anda, Gediz’deki Ilıca Kaplıcaları bana şifa oldu. Artık yardım için kimseye ihtiyacım kalmadı. Döndüğümde İngiltere’deki doktorlarımı özel olarak buraya davet edip kaplıcanın tanınmasını sağlayacağım" dedi.

Yürüyerek Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu’nun makamına gelen Enver Emin, kaplıcada bir hafta daha kalacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 11:24:51
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 20:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet şentürk IP: 194.27.49.xxx Tarih : 18.04.2005 13:21:58
gediz için çok sevindirici bir haber bende gedizliyim ama ılıca kaplıcalarınına yeteri kadar önem verilmediğini düşünüyorum o mekana daha güzel yapılar inşa edilmeli bence bu gediz halkı içinde çok hayırlı bir iş olur ümidindeyim gereğinin yapılmasını arz ederim saygılar.