7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Yaz Kur’an kursları başladı

TAVŞANLI'DA YAZ KUR’AN KURSLARI BAŞLADI

Tavşanlı'da okulların kapanmasının ardından, çocuklara dini vecibelerin öğretilmesi hususunda açılan yaz kursları Kur'an kursları ile camilerde başladı.

Kavaklı Kur'an Kursu Müdürü İsmail Dinç, yaptığı açıklamasında kız ve erkek öğrencilere yönelik yaz Kur'an Kurslarının 20 Ağustos tarihine kadar süreceğini söyledi.

İsmail Dinç, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz Kur'an kurslarımız başladı. Bu sene yaz kurslarımız 21 Ağustos - 20 Ağustos tarihleri arasında 3 dönem halinde yapılacak. Geçtiğimiz yıllarda okulların tatilinden bir hafta sonra başlıyordu. Bu sene Ramazan ayının yaklaşmasından dolayı bu kurslar erkene alındı. Cuma günü okullar tatil oldu Pazartesi yaz kursları başladı. Biz öğrencilerimizi hem Kur'an kurslarımıza hem de camilerimize bekliyoruz" dedi.

Sabah 9.00 ile 13.00 saatleri arası yapılacak kurslara kayıt olabilmek için öğrencilerin ilköğretim 5. sınıfı bitirmiş olmaları gerektiğini vurgulayan İsmail Dinç, "Vatandaşlarımız çocuklarını kayıt ettirebilmek için karne fotokopisi ve bir dilekçe ile istenilen Kur’an kursu veya evlerine en yakın camiye müracaat edebilirler" diye konuştu.

Öte yandan yaz kursları çerçevesinde yeni yapılan yatılı Kavaklı Kız Kur'an Kursu'na da öğrenci alımlarının sürdüğünü dile getiren Dinç şunları söyledi: "İmkanlarımız nispetinde yaz boyunca çocuklarımıza faydalı olmaya gayret edeceğiz. Şunu biliyoruz ki anne ve babalar dini eğitimi verme konusunda gereken gayreti göstereceklerdir. Bizler de görevliler olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çocuklarımıza dinimiz anlatmaya ve kendilerine yetecek kadar namaz surelerini ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeleri konusunda çalışma yürüteceğiz. Halkımızın her yıl olduğu gibi bu sene de kurslara gereken desteği vereceğine inanıyorum."

TAVŞANLI'DA YAZ KUR’AN KURSLARI BAŞLADI
TAVŞANLI'DA YAZ KUR’AN KURSLARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 12:33:02
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 13:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?