29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Yaz Kuran kurslarına yoğun ilgi

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde okulların yaz tatiline girmesiyle Kur'an-ı Kerim kursları başladı. Kurslarda 2.5 ay boyunca Kur'an-ı Kerim öğrenmeye çalışacak olan öğrencilere, dini bilgiler de verilecek. İlçedeki cami ve Kur'an kurslarında gerçekleştirilen yaz kurslarına öğrenciler ilgi gösteriyor.


Tavşanlı'da bulunan camilerde ve kurslarda gerçekleştirilen eğitim-öğretim faaliyetleri kapsamında, Kur’an-ı Kerim ile birlikte fıkıh, seminer ve akait bilgileri de veriliyor.


Öğrencilere ahlaki derslerin de verildiği kurslarda, onların güzel ahlaklı olarak yetişmesi hedefleniyor. Din görevlileri tarafından verilen kurslarda ayrıca, öğrencilere temizlik anlayışının aşılanması da hedefleniyor. Dersler hafta içi her gün Kur'an kurslarında saat 09.30'da, camilerde de 10.00'da başlıyor ve 3 saat sürüyor.
Konuya ilişkin açıklama yapan İlçe Müftüsü İlyas Gümüş velilere seslenerek, “Çocuklarımızı 9 hafta sürecek kurslar boyunca hatim yapmaları konusunda sıkıştırmayalım. Kur’an-ı Kerim’i öğrenme zordur. Biraz sabırlı olalım” dedi.

..
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 11:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?