2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Yazıcıoğlu: Adil bir seçim yarışı yok

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, seçimlere adil bir ortamda gidilmediğini, halkın artık siyasete sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Millet siyasete damgasını vurmazsa haklarına sahip çıkamaz" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kütahya'ya gelen Yazıcıoğlu, Belediye Sosyal Tesisleri'nde partililerin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Büyük Birlik Partisi'nin doğruluktan ve dürüstlükten asla taviz vermediğini belirten Yazıcıoğlu, "Seçim, milletin yönetimini belirleyen bir usuldür. Ancak bu usule giden yollar adil değil, şeffaf değil, orantılı değil. Adil bir rekabet ortamı söz konusu değil. Millet sandığa giderken siyaset rekabetinin adil olması lazım. Devletin orantısız olarak imkanlarının kullanıldığı sistemden vazgeçilmesi lazım. Bunlar yapılmadan milleti egemen kılmak mümkün değil. Millet siyasete damgasını vuramazsa haklarına sahip çıkamaz. Siyaset, sadece güç odaklarının elden ele değiştiği bir araç haline gelir" dedi.

Önce yerelde, sonra genelde iktidar olacaklarını anlatan Yazıcıoğlu, yerelde iktidar olunan noktalarda dönüşüm yaşanacağını ve yönetimin şeffaf olacağını ifade etti.
BBP'nin zor şartlar altında kurulduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, "Yapılacak seçimlerin hayırlı olmasını istiyoruz. Partimiz için değil, ülkemiz için bunu istiyoruz. Zaten biz hiçbir zaman kendi menfaatlerimiz için mücadele etmedik. Eğer ülkemiz için faydalı değilse iktidara talip olmadık, olmayız da. Hedefimiz halkımızı mutlu ve huzurlu yapabilmek. BBP zor şartlarda kuruldu ama dürüst kaldı, milliyetçi ve maneviyatçılığından taviz vermedi. Bu özelliği ile var oldu. Biz sadece iktidar olmayı değil, iktidar ve muktedir olmayı hedefledik, inandığımız ve doğru bildiğimiz hiçbir davranıştan da kaçmadık. Partimizin menfaatine aykırı bile olsa doğru bildiğimizi yaptık. Hiçbir parti bizim yaptığımızı yapmadı. Kimseye diyet borcumuz yok, boyun eğmeyiz. Dış odaklara, içerideki derin güçlere, çetelere, mafyalara dayanmadık, dayanmıyoruz da. Biz Allah'tan yardım alacağız, milletten de destek alacağız. Allah'tan sonra tek hizmet edeceğimiz nokta halktır" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 11:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?