3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Yemin ederek usta asker oldular

Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevlerini yapan 327. kısa dönem Mehmetçikler, yemin ederek usta asker oldu.

Türkiye'nin dört bin yanından Kütahya'ya gelerek vatani görevlerine başlayan Mehmetçikler, bayrak ve silah üzerine el koyarak vatanın bölünmez bütünlüğü için seve seve can vereceklerine dair yemin etti. Törene; Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa İça, Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, protokol mensupları ve 5 bine yakın Mehmetçik ailesi katıldı.

Törende konuşan Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, "Karşınızda bulunan bu gençler bir ay yan yana, omuz omuza kış şartlarında eğitimlerini beraber yaptılar, bilgilerini paylaştılar. Eşsiz vatanın çeşitli bölgelerinden, değişik kültürlerinden gelen bu gençler, kutsal asker ocağının potasında birleşerek çelikleştiler. Paylaşacak ne kadar ortak konuları olduğunu gördüler ve az önce, bir eli şanlı Türk bayrağında, diğer eli arkadaşının omzunda yeminlerini ettiler. Edilen yeminin anlamı, askerin mesleğine yürekten bağlanışıdır. Teminatı şeref, bedeli gerektiğinde vatan uğruna ölmektir. Kültürümüzde askerlik çok kutsaldır. Vatana hizmettir, şehitlerimizin, gazilerimizin miras bıraktığı vatanı canı pahasına korumaktır. Türk milletinin bağrından çıkan, onun ayrılmaz bir parçası olan Türk Silahlı Kuvvetleri, daima Türk milletinin hizmetinde ve kalbindedir. Işığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun ilkeleri, gücümüz Türk gençliğini oluşturan kahraman Mehmetçiklerdir" dedi.

Asker ailelerine de hitap eden Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, "Kalıcı ve sağlam karakter, vatan sevgisi, ailede verilir. Bu gençlere verdiğiniz sağlam karakter, cesur yürek ve vatan sevgisine, bu kutsal ocakta disiplin ve askeri eğitim eklendi. Onlar, şimdi Türkiye Cumhuriyeti'ne daha güçlü hizmet edecek, Atatürk ilkelerine daha sıkı sarılacak birer Mehmetçik. Zaman, sizlere bu gururu yaşatan evlatlarınızla övünme zamanıdır. Bu vatan evlatlarını yetiştirdiğiniz için sizlere saygı ve şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Yemin merasiminden sonra, aileler evlatlarını sarılıp hasret giderdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 13:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?