3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Yeni işçiler yemekte buluştu

Kütahya'nın Tavşanlı İşçi Derneği ve Maden İş Sendika yöneticileri, işe yeni başlayan 52 işçi ile yemekte buluştu Tavşanlı'da faaliyet gösteren Tavşanlı İşçi Derneği (TAVİŞDER) ve Maden İş Sendikası Tavşanlı Şubesi, Garp Linyitleri işletmesinde (GLİ) geçtiğimiz ay işe başlayan 52 işçi ile biraraya geldi.


Tunçbilek GLİ Düğün Salonu'nda düzenlenen yemeğe TAVİŞDER, Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şubesi yöneticileri ile işçiler katıldı.


Yemeğin ardından konuşan TAVİŞDER Başkanı Mehmet Ceylan, "Derneğimizin çeşitli etkinlikleri kapsamında bugün işe yeni başlayan 52 yeni kardeşimizle beraber olmaktan son derece mutluyuz. TAVİŞDER olarak işçi arkadaşlarımızın yeni iş hayatındaki sorunlarında üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışacağız. Bu kaynaşma yemeği ile kendilerine hayırlı olsun diliyoruz." dedi.
Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şubesi Başkanı Yusuf Yaman ise, bu yemeği düzenleyen TAVİŞDER'e teşekkür ederken, işçi, sendika kaynaşmasına değindi.

İşçilerin herhangi bir sorunu olduğunda ilk gelecekleri yerin sendikaları olacağına dikkat çeken Yaman, "Global krizin bütün sektörleri etkilediği böyle bir devirde işe başlamak herkese nasip olmaz. Daha önünüzde 25 yıl gibi uzun bir zaman var. İşinize hakkıyla sahip çıkın. Allah, kazasız belasız emekliliğe kadar en güzel şekilde çalışmayı nasip eylesin" diye konuştu.Yaman, işçilerin her zaman yanında olduklarını belirtti.


Arkadaşlarını temsilen konuşan yeni işçiler ise "Burada 15 gündür birlikte eğitim görüyoruz. Her birimiz özel sektörden geldik. özel sektörün sıkıntılarını ve özel sektörde çalışmanın zorluğunu çok iyi biliyoruz. Bize güvenme konusunda en ufak bir endişeniz olmasın" şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 16:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?