3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Yenidoğan'da çöp rezaleti

Kütahya'nın Yenidoğan Mahallesi'nde konteynır olmaması sebebiyle çöplerin üstü açık tenekelere konulması, yıllardır çevre sağlığını tehdit ediyor. Kentin en büyük mahallelerinden olan Yenidoğan Mahallesi'nde vatandaşlar çöplerini evlerinin önüne tenekeler içinde bırakıyor. Aynı durumun diğer mahallelerde de yaşandığı bildirildi.

Kapı önlerindeki çöplerin insan sağlığını tehdit ettiğini belirten Yenidoğan Mahallesi sakinlerinden Zahide Ak ve Fadime Cengiz, "Her bina sahibi çöp vergisi veriyor. Bunun karşılığı olarak belediyenin daha hijyenik olan üstü kapalı çöp konteynırı dağıtması lazım. İnsan sağlığını tehdit eden bu duruma yetkililerin mutlaka son vermesi gerekiyor" dediler. Zahide Ak, gelişi güzel dökülen çöplerin binlerce vatandaşın sağlığını tehdit ettiğini ifade etti.

"İÇA VE HELVACI ÇÖP SKANDALINA NE DİYECEK?"

Yenidoğan Mahallesi sakinlerinin konteynır isyanına, AK Partili Belediye Başkanı Mustafa İça ve bir süre önce Temizlik İşleri Müdürlüğü görevine atanan Hisarcık'ın eski belediye başkanı Nihat Helvacı'nın nasıl bir yanıt vereceği merak konusu oldu.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 14:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?