2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Yıllık işletme cetveli uyarısı

Kütahya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, sanayi kuruluşlarını, nisan ayı sonuna kadar yıllık işletme cetveli hazırlamaları konusunda ikaz etti.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu uyarınca, sanayi siciline kayıtlı kuruluşların her yılın ilk 4 ayı içerisinde yıllık işletme cetvellerini verme ve her 2 yılda bir sanayi sicil belgelerini vize yaptırma mecburiyetinde oldukları hatırlatıldı.

Açıklamada, "Firmalar, 30 Nisan günü mesai saati bitimine kadar yıllık işletme cetvelleriyle ilgili işlemlerini on-line olarak internet üzerinden yapabilecekler. Ayrıca firmalar bunları elden veya posta yoluyla bir dilekçe ekinde yine nisan ayı sonuna kadar müdürlüğümüzde olacak şekilde gönderebilirler. Süresinde yıllık işletme cetvelini vermeyen firmalar ile işletmelerini zamanında sanayi siciline kaydettirmeyen, değişikliklerini yine zamanında bildirmeyen, süresinde vizelerini yaptırmayan sanayi kuruluşlarına ilgili kanun uyarınca 560 TL ceza kesilecek" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 13:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?