2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Yönetmen Uluçay'a hazin veda

YÖNETMEN AHMET ULUÇAY GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Kısıtlı imkanlara rağmen yaptığı filmlerle bugüne kadar ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül alan ve TBMM Üstün Hizmet Madalyası’na layık görülen ünlü yönetmen Ahmet Uluçay, Tavşanlı’ya bağlı Tepecik beldesinde toprağa verildi.

Uluçay’ın cenazesi İstanbul’da düzenlenen törenin ardından Tepecik Beldesi’ne getirildi.

Tepecik Belediyesi tarafından ‘Ahmet Uluçay Evi’ adı verilen evin önünde, Ahmet Uluçay'ın yazdığı ''İnegöl İşi Çantam'' adlı şiir Tarık Keskiner tarafından okundu.

Tiyatro sanatçısı Hüseyin Alemdar, kalabalığa seslenerek onun tören sırasında alkışlanmaması yönünde vasiyette bulunduğunu söyledi.

Uluçay'ın cenazesi, Orta Camisinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine, Kütahya Vali Yardımcısı Ömer Eru, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mahmut Yürüksoy, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tepecik Belde Belediye Başkanı Adnan Korkmaz, Tunçbilek Belde Belediye Başkanı Mutahhar Temel'in yanı sıra eski Anavatan Partisi Genel Başkanı ve bir dönem Kültür ve Turizm ile Milli Eğitim bakanlıkları yapan Erkan Mumcu, sinema yönetmenleri Yeşim Ustaoğlu, Yüksel Aksu, Tayfun Delice, Şener Gülbudak ve çok sayıda sinema sanatçısı ile Uluçay’ın yakınları ve vatandaşlar iştirak etti.

Erkan Mumcu, Uluçay’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirirken, ''Dondurmam Gaymak'' filminin yönetmeni Yüksel Aksu da sinemacılığı Ahmet Uluçay'dan öğrendiğini anlattı.

Yönetmen Yeşim Ustaoğlu ise Uluçay’ın Türkiye'nin çok büyük bir sanatçısı olduğunu vurguladı.

YÖNETMEN AHMET ULUÇAY GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ
YÖNETMEN AHMET ULUÇAY GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ
YÖNETMEN AHMET ULUÇAY GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 16:44:00
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 18:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?