2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Yüksek kesimler beyaza büründü

Kütahya’nın 850 rakımlı Simav ilçesinde bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları dünden itibaren düştü.

Simav’ın etrafını çevreleyen bin 500 rakımlı Akdağ, bin 450 rakımlı Gölcük ve Bin 350 rakımlı Simav Dağlarına yılın ilk karı düştü. Yükseklere yağan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde sıcaklıklar 5 dereceye kadar düştü. Meteoroloji yetkilileri soğuk havanın önümüzdeki birkaç gün daha Simav ve çevresinde etkisini sürdürmesinin beklendiğini bildirdi.

Yetkililer Simav ve çevresinde önümüzdeki birkaç gün içerisinde en yüksek hava sıcaklığının 12, en düşük hava sıcaklığının ise 5-6 dereceye kadar düşebileceğini kaydetti ve bölgedeki seracıların soğuk havaya karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

İç Ege’nin şirin ilçesi Simav’da havaların soğuması ve yüksek kesimlere mevsimin ilk karının yağması ilçede en çok kömür ve odun satıcıları ile sobacıların işine yaradı. Aylardır odun, kömür ve soba satamayan esnafların yüzü havaların birden soğumasıyla gülmeye başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 17:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?