2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Yüksek tansiyon hastalarına uyarı!

Doç. Dr. Mustafa Kalemli Tavşanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Sebahattin Altıntaş, yüksek tansiyon hastalarının düzensiz ilaç kullanmasının kan basıncında yükselmelere yol açacağına dikkat çekerek, kan basıncının uzun süre yüksek kalmasının, önemli sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.

Yüksek tansiyonun kalp üzerindeki etkisinin son derece önemli olduğunu hatırlatan Dr. Altıntaş, tansiyon ilaçları kesildiğinde yüksek seyreden damar basıncının kalbi ve işleyişini etkileyeceğini ifade ederek, "Vatandaşlarımız arasında 2 önemli ihmal var. Bunlardan birincisi diyet yapılmaması ikincisi de tansiyon ilaçlarının düzenli kullanılmamasıdır” diye konuştu.

"Ben iyiyim, ilaca gerek yok" diye düşünen hastanın zaman içerisinde tansiyonun tekrar yükseleceğini bilmesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Sebahattin Altıntaş, “En önemli zarar etken tuzdur. Tuza dikkat etmek gerekiyor. Tuzdan sakınmak gerekiyor. Eğer tuza dikkat etmekle tansiyonu yine düşüremiyorsak bu sefer ilaçla tedavi yöntemine gidilmelidir. Hekimin tansiyon düşürücü ilaçlardan kullanılmalıdır. Ve etkili olan tansiyon ilacının sürekli ve düzenli olarak kullanılması gerekiyor. Tansiyon ilaçların etki süresi 24 saattir. Her gün kullanmak gerekir. Bir gün kullanmazsak ertesi gün mutlaka yükselecektir. “şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 16:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?