29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

'Zafer Havalimanı ihale aşamasında'

AK Parti Kütahya İl Başkanı Şükrü Nazlı, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, kentteki yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Nazlı, Kütahya'nın en büyük projelerinden olan Zafer Havalimanı'nda, arazi kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını belirtti.


Sosyal Güvenlik Reformu çerçevesinde Kütahya'nın 3 ilçesine ilçe Merkez Müdürlükleri'nin kurulduğunu belirten Nazlı, "Kütahya’mızın çehresini değiştirecek tarih ve termal turizm zenginliklerini insanımızın hizmetine sunacağımız Zafer Havalimanı Projesi'nin kamulaştırma işlemlerinde takas işlemleri tamamlanan yerlerin dışında kalan alanın Ulaştırma Bakanlığı tarafından onaylanması sonrasında gerekli olan ödenek 3 milyon YTL temin edildi. Sö zokunus ödenek İl Özel İdaresi hesabına aktarılarak şahıs arazileri kamulaştırma işlemleri tamamlanmış olacak. Bu kapsamda TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Sait Açpa'yı milletvekillerimiz ve Altıntaş Belediye Başkanımız Ferit Karabulut ile birlikte ziyaret ederek konuyu çözüme kavuşturduk. Artık hedefimiz Zafer Havalimanının bir an önce ihale edilmesi" dedi.


Kütahya'nın Marka Kent olduğunu hatırlatan Nazlı, "Milli Eğitim Bakanlığımızda yaptığımız görüşmeler sonrası halkımızın en çok talepte bulunduğu ikinci Kız Meslek Lisesi'ni de Kütahya’ya kazandırdık. Bakanlığımız tarafından Zafertepe Mahallesi'nde 21 bin metrekare arsa üzerinde ihale edilerek yapımına başlandı.Turizmde bir Marka Kent olarak her geçen gün mesafe alan ilimize Turizm Otelcilik Meslek Lisesi'nin yapılması da bir süredir gündemimizdeydi.Bu lisenin yapımı MEB tarafından 2009 yılı programına alındı.Yoncalı Kaplıcaları'nda 30 dönümlük bir arsa üzerine yapılacak olan bu yatırıma ilave olarak TOKİ tarafından uygulama oteli de inşa edilecek" diye konuştu.


Kentte yol çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini anlatan Nazlı, "Kütahya’mıza özellikle son beş yılda Yol konusunda çok önemli mesafeler aldırdık. Bu kapsamda Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonrasında Kütahya-Bozüyük yoluna hız kazandırdık.Gediz Kavşağı'na yonca modelli bir köprülü kavşağın yapımına başladık. Kirazpınar ve Bölcek sığınmalı kavşak projeleri de tamamlanmak üzere.Harmancık-Tavşanlı arasında 5 Kilometrelik kesiminde duble yol çalışmaları başladı.Tavşanlı-Domaniç yolunda çalışmalar devam ediyor. 2009 Yılında Gediz kavşağından başlayarak Kütahya-Uşak duble yolunu başlatıyoruz. Bu konuda Milletvekilimiz Soner Aksoy’la birlikte girişimlerde bulunarak 2009 yılı yatırım programında bu projenin yer almasını sağladık.Altıntaş-Dumlupınar yolumuzun 11 Kilometrelik kısmı ihale edilerek çalışmalar başladı" şeklinde konuştu.
Nazlı, sözlerini şöyle tamamladı: "Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumlarının tek çatı altında toplanmasıyla birlikte vatandaşlarımızın hizmetleri daha rahat alabilmesi için Gediz, Simav ve Tavşanlı ilçelerimize yaptığımız girişimler sonucu ilçe merkez müdürlükleri kurulması kararı yönetim kurulunca onaylandı. Ocak ayı içerisinde bu ilçelerimizde müdürlükler kurularak vatandaşlarımızın kilometrelerce yol kat etmesinin önüne geçilmiş olacak. Bu hizmetlerin ilçelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Önümüzdeki süreçte il merkezimize de Merkez Müdürlüğü ve sağlık merkezi kurularak diğer illere gitmek zorunda kalan sigortalılarımızın sorunlarını çözmüş olacağız."

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 12:05:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sinan akın IP: 88.251.214.xxx Tarih : 17.11.2008 22:59:11

havaalanı atıl bir yatırım olorak kalmaz inşallah. işsizlik,tarihi binaların yok oluşu, çavdarhisar ve frig vadisindeki tanıtım yetersizligi, termal kaynaklarımızın kullanılamaması kütahyanın önemli sorunları. kütahya 2-3 caddeye sıkıştı. alternatif yaşam alanları inşa edilmesi şart. dpü merkez kampüse dogru kaliteli yaşam olanları inşa edilebilir. çokta güzel olur.