8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Zafer Havalimanı ihale için gün sayıyor

AK PARTİ KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ HASAN FEHMİ KİNAY:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, 3 ilin ortak olarak kullanacağı Zafer Havalimanı için teklif alma süresinin başladığını belirterek, söz konusu projenin son yıllarda bölgeye yapılan en büyük yatırımların başında yer aldığını söyledi.

Kinay, yaptığı açıklamada, Zafer Havalimanı pojesi için bazı çevrelerin 'havalimanı değil, hava yalanı' gibi yakıştırmalar yaptığını ancak, yürütülen çalışmalar sonucu çok eleştirilen modelle ilgili haklı bir gurur yaşadıklarını dile getirdi.

Kinay, bölge havalimanının Kütahya-Afyonkarahisar ve Uşak illerinin üçgenine kurulacağını ifade ederek, "Bu 3 vilayet, Türkiye'nin Ege, İç Anadolu, güney ve Marmara'ya açılan en önemli kavşak noktalarında yer alan illerdir. Dolayısıyla gelecekte bu illerimiz her bakımdan önemi artacaktır. Rekabet güçlerini artıracak yol, ulaşım, haberleşme alt yapısı, enerji ve iş gücü, bunları sağladığınız zaman, rekabet edip ülkemizin refahını ve halkımızın zenginliğini sağlamış olursunuz. Ülkelerin gelişmişlik seviyeleri halklarının refahı yakalamaları, tamamen rekabet güçlerinin artmasına bağlıdır. Havalimanının faaliyete geçmesiyle bölge her bakımdan hareketlenecektir" şeklinde konuştu.

Kinay, yap-işlet-devret modeli ile yapılacak olan Zafer Havalimanı için teklif alma süresinin 1 Mart'ta sona ereceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 16:03:03
Güncelleme :22 Ocak 2010 Cuma 13:27:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kalender IP: 92.117.43.xxx Tarih : 22.01.2010 23:25:53

sayin milletvekilinin söylediklerine aynen katiliyorum ege bölgesini tam ic anadoluya kesistigi yer bölge tamemen her konuda degisecek sabirsizlikla bekliyoruz ama tek bir seye katilmiyorum biraz dümen gibi geliyor bana insaallah yanilirimdir nasil elestiriyorsak desdeklemesinide biliriz sunun surasinda 1 mart ne kaldi bekleyelim görelim