22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Zehirlenenlerin sayısı 7'ye çıktı

Kütahya'da, siyanür barajının olduğu Eti Gümüş AŞ Tesislerine yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Dulkadir köyünde zehirlenenlerin sayısı 7'ye yükseldi.

Şehir merkezine 34 kilometre uzaklıktaki Eti Gümüş AŞ Tesislerinde, 7 Mayıs 2011 tarihinde siyanür barajının ara setlerinin birinde çöküntü oluşmuş ve üretim durdurulmuştu. Eti Gümüş AŞ'ye en yakın köylerden biri olan Dulkadir köyünde tesislerin içinde bulunan köy içme suyu vanasının açılması sonucu zehirlenme vakalarının ortaya çıktığı öne sürüldü. El ve yüzlerini yıkadıkları sudan zehirlendikleri öne sürülen Emine Sözer, Mehmet Sözer, Emeti Sözer ile Leyla Sert, Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu şahısların ardından Fatih Özer (14), Veli Özer (19) ve Zafer Sözer (60) de karın ağrısı şikayetiyle aynı hastaneye müracaat etti. Bu 3 kişiyle beraber zehirlendiği iddia edilen hastaların sayısı 7'ye çıkmış oldu.

Hastanede tedavi altına alınan 4 kişinin zehirlenme sebeplerinin araştırıldığı ve tedavilerinin sürdüğü belirtilirken, Dulkadir'de bir büyükbaş hayvan, 2 koyun ve 7 civciv de telef oldu. Hayvanların sudan telef oldukları iddia edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 13:03:02
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 17:05:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?