2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Ziraat Odası'ndan dane kaybı uyarısı!

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde hasat mevsimine yaklaşılırken, Ziraat Odası Başkanlığı çiftçileri dane kaybına karşı ikaz etti.

Çiftçilerin büyük emek ve masrafla ürettikleri hububat ile diğer ürünlerin zamanında ve tekniğine uygun olarak ayarlanmış biçerdöverlerle hasat edilmelerinin büyük önem taşıdığını belirten Hisarcık Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, “Biçerdöverle ürün hasadı sırasında meydana gelen dane ve sap kayıpları ile dane hasarlarını önlemek amacıyla, Tarım ve Köy işleri Bakanlığının talimatları gereği, ilçemizde hasat yapacak olan standartlara uygun biçerdöver sahipleri ile Mart ayında anlaşma yapılmıştır. 1 Temmuz tarihinden itibaren ilçemizde hububat hasadına başlanacaktır. Bu arada tarlası hasat edilen çiftçi, dane kaybının önlenmesi için biçerdöverin çalışmasını dikkatle takip etmeli. Dane atan veya daneyi kıran biçerdöver operatörünü uyarılmalı, eğer ikazı dikkate almadan hasada devam ediyorsa, en yakın kontrol ekibine veya Tarım İl ve ilçe Müdürlüklerine şikayet edilmelidir” dedi

Çalışkan, "Çiftçilerimiz, yoldan geçerken biçilecek hububat var mı diye müşteri arayanlara hububatlarını hasat yaptırmamalı. Çiftçilerimizin bu konuda hassas olması mahsulde dane ve sap zayiatını önleyecektir ” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 13:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?