28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Hira Dağı'na ismini kazıyan kişi Domaniçli çıktı

Suudi Arabistan'daki Hz.Muhammed'in peygamberlik görevini aldığı Hira Dağı'na ‘Sıtkı Baş’ adını yazan kişinin Kütahya'nın Domaniç İlçesi'nde oturan Sıtkı Baş olduğu bildirildi.

Kütahya'nın Domaniç İlçesine bağlı Çamlıca Köyü'nde oturan 62 yaşındaki Sıtkı Baş, 1999 yılında gittiği hacda Hira Dağı'ndaki kayalıklara ‘Çamlıca, Sıtkı Baş’ yazısını kazıdı. Bu yıl hacı adaylarıyla birlikte Suudi Arabistan’a giden gazeteciler, Baş'ın bu yazısını görüntüledi.

Çamlıca Köyü’nde çiftçilik yapan Sıtkı Baş, kendisini telefonla arayan gazetecilere, 1999 yılında gittiği hacda kayalıklara yazı yazdığını doğruldı. Fotoğrafının çekilmesini istemeyen Sıtkı Baş, “Benimle birlikte hacca gidenler, gazetelerde yazdığım yazıyı görünce beni aradı. ‘Senin yazın gazetelerde çıkmış’ dediler. Ben de gidip gazete aldım. Gerçekten de 1999 yılında yazdığım yazı halen orada duruyormuş. Benim gittiğim yıl Türkiye’den gelen bazı hacılar da değişik yerlere kendi isimlerini yazmıştı. Ben de bunları görerek kendi adımı ve oturduğum köyün adını yazdım'' diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 14:36:42
Güncelleme :6 Ocak 2006 Cuma 14:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?