18
Haziran
2024
Salı
EĞİTİM

Anadolu Öğretmen Lisesine bakanlıktan onay

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde açılması kararlaştırılan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından onaylandığı bildirildi.

Gediz'e Anadolu Öğretmen Lisesi açılması konusunda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile görüşen AKP Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Gediz Anadolu Öğretmen Lisesi'nin açılışının bakanlık tarafından onaylandığını belirtti.

Kendisinin bir öğretmen çocuğu olduğunu ve 30 yıldan beri eğitimin içinde olduğunu söyleyen Milletvekili Soner Aksoy, "Eğitime büyük önem veren Gediz'in hasretini çektiği Anadolu Öğretmen Lisesi'nin açılması artık kesinleşti. Önümüzdeki ders yılında hizmete girecek olan okulumuz, Gediz Lisesi'nin ek binasında geçici olarak faaliyetini sürdürecek. Ayrıca, öğrenci ön kayıtlarına başlayan okulun yurt temini için çalışmalar devam ediyor" dedi.

Gediz Anadolu Öğretmen Lisesi'nin modern bir binaya kavuşması için yer arama çalışmalarına başlandığını ifade eden Aksoy, bu konunun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili çevrelerle yürütüldüğünü bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 14:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?