18
Haziran
2024
Salı
EĞİTİM

Okullara spor kulübü

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, okullarda gençlik ve spor kulüpleri kurularak verimliliğin artırılabilmesi için okul yöneticileri için seminer düzenlendi.

Gediz Gençlik ve Spor İlçe Başkanlığı'nca öğretmen evinde düzenlenen seminere, Gediz Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu, İlçe Spor Müdürü İbrahim Demir, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altıntaş ve Şube Müdürü Ramazan Altınay, ilçede bulunan ilk ve ortaöğretim okul müdürleri, beden eğitimi öğretmenleri ve sportif faaliyetlerden sorumlu öğretmenler katıldı.

Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde çalışan Spor Uzmanı Ercan Şirin tarafından verilen seminerde, ilçe okullarındaki sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerin sadece okullar bazında yapılmaktan çıkarılarak, bu tip faaliyetlerin İl ve iller arasında yapılan resmi faaliyetlere taşınabilmesi için okullarda gençlik ve spor kulüpleri kurulması konuları anlatıldı.

Gediz İlçe Spor Müdürü İbrahim Demir, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği sportif ve gençlik yarışmalarına katılan okullarımız ve öğrencilerimizi kulüp çatısı altına alarak sportif çalışma ve başarılarında süreklilik kazandırmak istiyoruz. Gençlik ve Spor kulüpleri açan okullar ile lisans alan öğrencilerimiz ücret ödemeyecekler. Faaliyetlerini resmi kulüp olarak yapan okul ve öğrenciler, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı'ndan, Okul Sporları Federasyonu ve kurulan branş federasyonlarından, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve İl Özel İdare Müdürlükleri'nden yardım alabilecekler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2005 Cumartesi 12:47:19
Güncelleme :31 Aralık 2005 Cumartesi 13:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin Aktuğ IP: 212.175.112.xxx Tarih : 12.01.2006 02:07:05
Öncelikle böyle bir çalışmadan dolayı İbrahim hocayı tebrik etmek istiyorum. O nun olduğu her yerde spor vardır. Spor için emek harcamak vardır. Spor için fedakarlık vardır. Kendisini GSML nde tanıdım ilk olarak. Unutmadık daha, cebinden para vererek otobüs tutup bizi okul adına il turnuvasına götürdüğün günleri. Unutmadık cebinden para vererek bize il turnuvasında ısmarladığın yemekleri. Aslında unutmadıklarımızdan çok unuttuklarımızda var spor adına bize gösterdiğin ilgi ve fedakarlıkları tek tek saymaya kalkarsak. Tekrar tekrar teşekkür ederim hocam. Sizin oduğunuz yerde spor daima var olur. gerçekten Gediz bu yönden çok şanslı.Başarıların devamını dilerim hocam.