16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

Öğrencilerden şiir şöleni

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, "Gönül Bahçemizden Hoş Sadalar" adlı bir şiir dinletisi düzenleyen Gediz Lisesi öğrencileri, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. 

Gediz Lisesi Şiir Kulübü Rehber Öğretmeni Murat Altıntaş tarafından hazırlanan ve okulun konferans salonunda sunulan dinletiye Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altıntaş ile Şube Müdürleri Fikri Çetinkaya ve Ramazan Altınay, Gediz Lisesi Müdürü Ahmet Deniz, öğretmenler, öğrenci yakınları ve şiirseverler katıldı. 

Programdan önce bir konuşma yapan Gediz Lisesi Müdürü Ahmet Deniz, "Her yıl türkü şöleni yapıyorduk. Bu yıl da şiir şöleni yaparak sanat ve şiirseverleri hem neşelendirmek, hem de takdir toplayan bu güzel yönümüzü göstermek istedik. Her ikisinde de çok büyük ilgi gördüğümüz için gururluyuz" dedi. 

Şiir dinletisinde görev alan öğrencilerden Sıdıka Nazlıer "Ne Güzeldir", "Sol Yanım Ağrıyor Anne", Alime Aktaş "Çoban Çeşmesi", Hatice Orhan "Mona Roza", Havva Akdağ "Siyah Gözlerini Beni de Götür", Emine Ulu "Her Şey Sende Gizli", Semiha Ayan "Koca Reis", Mine Varyemez "Yaşadıklarımdan Öğrendiklerim", Filiz Ertan "Ben Sana Mecburum", Murat Şahin "Demek Şimdi Gidiyorsun" ve Büşra Şahin "Ben Felluceyim" adlı şiirlerini slayt gösterisi eşliğinde okudu. 

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altıntaş, "Bu güzel bir uygulama. Öğrencilerimizin sadece belli yeteneklerini değil, şiir yeteneklerini de görmüş olduk" diye konuştu. 

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Öğretmen Murat Altıntaş, "Öğrenciler birçok şairi bilmiyor ama sanatçıların hepsini tanıyorlar. Şarkıların duygularını daha iyi anlattığını düşünen öğrenciler, şiirle tanışma fırsatı yakalayamıyor. Ailelerin öğrencileri teşvik etmesi gerekiyor. Bu alanda okulumuzda yetenekli öğrencilerin birkaçını ön plana çıkardık. Umarım ileride bu çocuklar geleceğin şairi olur" dedi.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 21:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?