1
Haziran
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Ilıca Kaplıcası'na içme suyu

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, Ilıca Kaplıcası'nda içme suyunun arttırılması için soğuk su kuyusu açılıyor.

Gediz Belediyesi tarafından ileriye yönelik yatırım programı kapsamında yürütülen içme suyu projesiyle, Ilıca Kaplıcası'nda su miktarının arttırılması planlanıyor. Ilıca Kaplıcası'nda keson kuyu açılması için hazırlık yapan Gediz Belediyesi ile İller Bankası mühendisleri, etüt çalışmalarını tamamladı. Kaplıcaya 500 metre uzaklıkta açılmaya başlanan keson su kuyusunun 7 metre çapında ve 8 metre derinliğinde olacağı bildirildi.

Açılan kuyuda en az 10 L/sn su miktarına ulaşılmasının hedeflendiğini belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, 3 günde su damarlarından toplanan su miktarına bakılarak hedeflenen su debisinin kontrol edileceğini ve arzu edilen sonuçlar elde edildiği takdirde kuyu çalışmalarına devam edileceğini söyledi.

Saraoğlu, "Hedeflenen su miktarlarına ulaşılamadığı takdirde, İller Bankası Bölge Müdürlüğü'ne hazırlatılan jeolojik etüt çalışmalarında belirlenen diğer noktada sondaj çalışması yapılacak. Çalışmaların ikinci aşaması olan ishale hattını da 2006 Haziran ayına kadar tamamlayacağız. Bu projenin tamamı bitirildiğinde kaplıcanın içme suyu sıkıntısı kalmayacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 17:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?