18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Sulama göletleri tamamlandı

Kütahya'nın Gediz İlçesi'ne bağlı Erdoğmuş ve Gümele beldelerinde, sulu tarıma geçilmesi için Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından inşaatı 10 yıldan beri sürdürülen iki sulama göletinin yapımı tamamlandı.

Bölgedeki çiftçi ailelerine, Tarım İl Müdürlüğü ve Gediz İlçe Tarım Müdürlüğü görevlilerince sulama eğitimi veriliyor. Çiftçi Eğitim Şube elemanlarınca ilki Erdoğmuş Kasabası'nda verilen sulama eğitiminin diğer köy ve kasabalarda devam edeceğini belirten İlçe Tarım Müdürü Ali Cihan Ulusoy, yaklaşık 10 yıldan beri inşaatı devam eden sulama maksatlı Erdoğmuş ve Gümele göletlerinin tamamlandığını bildirdi.

Göletlerden önümüzdeki tarım sezonunda bin 212 hektar tarım arazisine su verileceğini söyleyen Müdür Ali Cihan Ulusoy, bin 450 çiftçi ailesi ve 8 bin insanın geçim kaynağı olan kuru tarım bölgesine verilecek suyun bölgeye refah getireceğini ifade etti.

Ulusoy, "Erdoğmuş Kasabası'ndaki çiftçilerimize, zirai amaçlı sulamanın nasıl yapılacağı, fazla sulamanın sakıncaları, sulanan alanlardaki ürün deseninin değişmesi ve ürün artışı, kaba yem üretimleri ve toprak analizleri konularında bilgisayar destekli bilgiler verildi. Bölgede bulunan Gümele ve Fırdan kasabaları ile Sandıklı Köyü'ndeki diğer çiftçilerimize sulama eğitimi vermeye devam edeceğiz.

Şu an sadece buğday, arpa ve nohut yetiştiren çiftçimiz, sulamadan sonra şeker pancarı, fasulye, mısır, patates, yonca, sebze ve meyve çeşitlerini yetiştirebilecek. Ayrıca sulama ile yapılacak olan buğday, arpa ve nohut üretimi kat kat artacak. Daha önce kendisini zor geçindiren çiftçilerimiz, bol ürün ve çeşitliliğe ulaşarak refaha kavuşacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 15:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet ERKAN IP: 212.175.130.xxx Tarih : 13.02.2007 21:22:50
Sevgili abiler. Sizler trilylonlarca lira para harcadınız bu sulama kanallarını yaptınız. Fakat hiç verimliliği ölçtünüzmü. özel bir firma olan müteahhiti yerinde denetledinizmi. Köylünün bu kanallardan dolayı neler çektiğini sordunuz mu. Bu sorunları sizlere anlatan oldumu yada. e öyleyse çıkmışsınız oradan konuşuyorsunuz. konuşmakla olmaz. Benim sulanabilir tarlamın sizler bu kanallar sayesinde sulanamadığını biliyormusunuz. ailem ile ramazan da sahura kadar patlayan bozulan kanallardan sular indirerek tarlamı sulamak için neler çektiğimizi bizden dinlediniz mi. Siz hiç ayağınıza lastik çizme giydiniz mi. Ayaklarınız gecenin seherinde sizlerin suların içinde kaldımı hiç saatlerce. Siz hiç güneşte yandınız, soğukta üşüdünüzmü. bunlara mantıklı bir cevabınız yoksa benim sizlerle konuşacak daha bundan başka bir şeyim olamaz.