2
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Köy Birliği seçimleri tamamlandı

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclisi seçimleri tamamlandı.

Kaymakamlık binasında biraya gelen muhtarlar ile İl Genel Meclisi üyeleri arasında, Köylere Hizmet Götürme Birliği tüzüğü çerçevesinde Meclis Başkanlık Divanı, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Birlik Encümeni seçimleri yapıldı. Gediz'e bağlı 50 köyden 44 köy ve mahalle muhtarı ile 5 İl Genel Meclisi üyesinin katıldığı seçimlerde, yeni yöneticiler belirlendi. Meclis Başkanlık Divanı Birinci Başkan Vekilliği'ne Abdülkadir İlbey, İkinci Başkan Vekilliği'ne de Suat Bilgili getirildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu asil üyeliklerine İl Genel Meclisi üyeleri Halil İbrahim Karahan ve Suat Bilgili ile Remzi Kahraman, Şevket Bayram ve Himmet Alabaş isimli muhtarlar seçilirken, gizli oyla yapılan Birlik Encümeni seçimlerinde İl Genel Meclisi Üyeleri Halil İbrahim Karahan 44, Hayri Öztürk 41, Dede köy Muhtarı Hasan Hüseyin Gürler 35 ve Yekli Köyü Muhtarı Mehmet Kuru seçildi.

Toplantıya başkanlık eden Kaymakam Ali Nazım Balcıoğlu, seçimlerde göreve getirilenleri kutladıktan sonra, acil ihtiyaçları olan köy muhtarlarının dertlerini dinledi ve susuz, kanalizasyonsuz, yolsuz ve okulsuz köy bırakmayacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 14:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?