24
Mayıs
2024
Cuma
PAZARLAR - KÜTAHYA

AB fonları konferansı

PAZARLAR'DA 'AB FONLARI' KONFERANSI

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde, Valilik İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü'nce Avrupa Birliği (AB) ve fonları konulu eğitim konferansı verildi.

Pazarlar Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'ndaki konferansı Kütahya Spor İl Müdürlüğü spor Uzmanı Ercan Şirin, Çok Programlı Lisesi'ndeki Konferansa ise Valilik İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü'nde görevli Mühendis Abdullah Çakır konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa İlçe Kaymakamı Murat Beşikçi, daire amirleri ve çalışanları katılırken Meslek Yüksekokulu'ndaki konferansa Öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Meslek Yüksekokulu'ndaki konferansta konuşan Ercan Şirin, “Avrupa Birliği projelerinde en önemli olay paranın doğru yerde kullanılmasıdır. Avrupa Birliğinin 2007-2013 yılları için ayırdığı fon diğer bir adıyla hibe miktarı toplam 975 milyar euro. Evet yanlış duymadınız. Bu para gerçek kişilerin de dahil olduğu gibi tüm tüzel kişilerin kullanımına açık. AR-GE’den, buluşa, kapasite artırımından, araştırmaya, stajdan, işbirliğine, network kurmadan, ortak yatırımlara, dolaşıma gibi birçok alanda yapacağınız girişimlere AB’den destek sağlayabilirsiniz. Avrupa Birliği sağladığı fonlarla gençlere çok sayıda imkan sağlamakta. Sosyal ve kültürel alanlarda yapacağınız çalışmalarla ilgili olarak “Gençlik Programı”, AB Ülkelerinden birinde staj yapmak için “Leonardo da Vinci, Hareketlilik Programını”, burs ve araştırma için “Jean Monnet Programı” ndan faydalanabilirsiniz. Gençler kariyerlerini ilerlermek ve/veya çalışmalarını fonlandırmak için birbirinden farklı ve bağımsız 200 civarında fondan faydalanmak için çalışmalar yapabilir. Gençlik, Hareketlilik, Jean Monnet ve İnovasyon programı gibi fonlar mutlaka bilinmesi ve üzerinde çalışılması gereken fon programları. Gençler “Gençlik programı” ile yurtiçinde veya yurtdışında çeşitli etkinliklere dahil olabiliyorlar, projeler yapabiliyor, uluslararası veya yerel projeler hazırlayabiliyorlar. Bu projeler, gençlerin uluslar arası deneyimininde ötesinde ülkenin tanınmasına, karşılıklı anlayış, tolerans ve diyalog yetersizliğinden kaynaklanan yanlış anlaşılmaları da gideriyor. Gençler, “Hareketlilik Programı” ile temel düzeyde mesleki eğitim almakta olan öğrenciler ile, işsizler de dahil olmak üzere işgücü dünyasındaki kişiler ve mesleki eğitimden sorumlu kişilerin katıldığı ülkelerarası staj ve çalışma ziyareti yapabilirler. Bu programın amacı, temel mesleki eğitim ve sürekli mesleki eğitimin Avrupa boyutunun güçlendirilmesi, kişilerin teori ve uygulama içeren faaliyetlerden, özellikle iş bağlantılı eğitimle deneyim kazanmaya teşvik edilmesi, dil becerilerinin, ülkelerarası bağlantıların, eğitmenler ve insan kaynakları yöneticileri için başarılı uygulamaların değişimlerinin geliştirilmesidir. Bu tür bir faaliyet alanı mesleki eğitim alanındaki tüm sosyal ortakların bir araya gelmesini sağlayarak hem ülkelerarası işbirliğinin hem de iş dünyası ile eğitim kurumları arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için yararlıdır” diye konuştu.

Ercan Şirin ve Abdullah Çakır, konferansta proje ve fonları slayt gösteri eşliğinde katılımcılara anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 10:53:01
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 16:34:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?