27
Mayıs
2024
Pazertesi
PAZARLAR - KÜTAHYA

Sofular'da şap karantinası

Kütahya'nın Pazarlar İlçesine bağlı Sofular kasabasında büyük baş hayvanlarda şap hastalığının görüldüğü bildirildi.

Şap hastalığının görülmesi ile birlikte Pazarlar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce tüm tedbirlerin alındığı ve bölgeye hayvan giriş ve çıkışlarının durdurulduğu bildirildi.

Pazarlar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, "Sofular Beldesinde büyükbaş hayvanlarda çıkan ŞAP hastalığının tespitinden sonra,

Sofular Beldesi merkez alınarak 3 km yarıçaplı koruma bölgesi, 10 km yarıçaplı gözetim bölgesi oluşturulmuştur. Koruma bölgesine giren Merkez Yakuplar-Atatürk, Yakuplar-Fatih mahalleleri, Akşinik Köyü ve Örey Köyü yerleşim birimlerinde hayvan giriş çıkışı yasaklanmıştır. Gözetim bölgesine giren Merkez mahalleleri, Tepe Köyü, Orhanlar Köyü ve Yenice Köyü yerleşim birimlerinde ise hayvan giriş ve çıkışlarına yasaklama getirilmiştir. Gözetim bölgesinden kesim için çıkacak olan hayvanlar Müdürlüğümüzce görevlendirilen Veteriner Hekim tarafından muayene edildikten sonra verilen rapora istinaden kesimi yapılmak üzere Mezbahalara sevk edilebileceklerdir.

Hastalığın yayılmasını engellemek amacıyla idari ve fenni tedbirler alınmış olup, koruma bölgesinden başlanmak üzere aşılama çalışmalarına başlanmıştır" diye konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2013 Perşembe 19:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?