18
Mayıs
2024
Cumartesi
PAZARLAR - KÜTAHYA

AKP'li kadınlar şehitlikleri gezdi

AK PARTİ PAZARLAR KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI'NDAN ÇANAKKALE'YE GEZİ

AK Parti Pazarlar Kadın Kolları tarafından Çanakkale'ye gezi düzenlendi.

Geziye AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hamide Çelik ile ilçe yönetimindeki bayanlar ve ilçe sakinleri bayanlar eşlik etti. Geziye çıkmadan önce bayanları Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun ve AK Parti İlçe Başkanı Bilal Demirci uğurladılar.

Bayanlar, Çanakkale Boğaz Savaşları'nın geçtiği bölge olan Gelibolu Yarımadası dünya askerlik tarihinde örnek olarak gösterilen cesaret ve ölüm korkusu nedir bilmeyen Türk askerinin gerçekleştirdiği destanlaşmış savunma ile "Çanakkale Geçilmez" deyişini dost düşman herkese kabul ettiren, dünyaya bir kere daha tek yürek olduğumuzu, vatanımızın bir parçasını bile düşmana bırakmayacağımızı kanıtlayan, tarihimizin en şanlı zaferlerinden birini kazandığımız ve binlerce şehit verdiğimiz, üzerinden yıllar geçse de asla unutamayacağımız, her göreni derinden etkileyen bir yer olan Çanakkale Şehitliği'ni gezerek duygulu anlar yaşadı.

"Kendi topraklarımızı savunurken çarpıştığımız düşman da olsa onlar da bir askerdi" deyip savaş sırasında bile düşman askerlerine saygı duyarak dünya tarihine geçen şehitlerimizi anmak için gün boyunca rehber eşliğinde gezdi. Bayanlar savaşın bizzat yaşandığı alanları gezerek mutlu bir şekilde Pazarlar İlçesine dönerken AK Parti İlçe Teşkilatına teşekkür ettiler ve herkesin Çanakkale Şehitlikleri'ni gezmesi gerektiğini söylediler.

AK Parti Pazarlar İlçesi Kadın Kolları Çanakkale Şehitlikleri’ne düzenledikleri geziden hüzünlü döndüğü kaydedilirken, AK Kadınlar tarafından hafta sonu düzenlenen gezide, Çanakkale’de ki 57. Alay Şehitliği Conkbayırı, Yahya Çavuş Anıtı, Ertuğrul Tabyası, Kilitbahir Kalesi, Mehmetçik Şehitlik Abidesi ve Seyit Onbaşı Şehitlikleri ziyaret edildi.

Pazarlar İlçesi Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Hamide Çelik, Çanakkale'ye gelmenin mutluluğunu ve memnuniyetini dile getirdi ve mutlaka herkesin savaşın geçtiği bu alanları gezerek ruhlarını tazelemeye ve bu güzel vatanı bizlere hediye ettikleri için ecdatlarımıza dua etmeye herkesin gelmesi gerektiğini vurguladı ve "tüm Mehmetçiklerimizi saygıyla anıyoruz" dedi.

AK PARTİ PAZARLAR KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI'NDAN ÇANAKKALE'YE GEZİ
AK PARTİ PAZARLAR KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI'NDAN ÇANAKKALE'YE GEZİ
AK PARTİ PAZARLAR KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI'NDAN ÇANAKKALE'YE GEZİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 13:55:03
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 18:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?