18
Mayıs
2024
Cumartesi
PAZARLAR - KÜTAHYA

Başkan da isyan etti!

ÖĞRETMEN EKSİKLİĞİ BAŞKAN TORUN’U İSYAN ETTİRDİ

Kütahya’nın Pazarlar İlçesinin AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Torun, ilçesinde faaliyet gösteren 140 mevcutlu Çok Programlı Lise de branş eğitimi öğretmeni ile hizmetli açığının eğitim-öğretimi olumsuz yönde etkilediğini bildirdi.

Branş öğretmeni bulunmayan Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, Yabancı dil, Felsefe, gibi önemli derslere okuldaki Din Dersi, Matematik, Tarih, Edebiyat, Çocuk Gelişimi, Muhasebe dersi öğretmenlerinin girdiğini dile getiren belediye başkanı Ahmet Torun, bu durumun öğrencilerin yıl sonu başarısını doğrudan etkileyeceğini ve geçen yıl üniversite sınavlarında yüzde 64 gibi yüksek bir başarı sergileyen okulun bu yıl başarı grafiğinin düşmesinden endişe duyduklarını söyledi.

Torun, had safhadaki branş eğitimi öğretmeni ile 12 hizmetli açığının kapatılması için bakanlıkta üst düzey yetkililerle yaptığı temasların da sonuçsuz kalmasının morallerini bozduğunu söyledi. Pazarlar ilçesinin kalkınması için eğitim alanına çok büyük yatırımlar yaptıklarını anlatan Torun, yaptıkları yatırımların karşılığı olarak istedikleri branş dersi öğretmenlerini ilçeye bir türlü tayin ettirememenin üzüntüsünü çektiklerini söyledi.

Okula ait 100 öğrenci kapasiteli pansiyon binasında rehber öğretmen bulunmadığını ifade eden başkan Torun, koskoca ilçede tek bir rehber öğretmen bulunmamasının içerisine düştükleri durumu özetlemeye yettiğini söyledi. Yetkililerden sorunlarına en kısa sürede çözüm bulmalarını beklediklerini dile getiren başkan Torun, branş öğretmen açığının içerisinde bulunduğumuz kasım ayı içerisinde bakanlık tarafından açılacak yeni öğretmen alımlarıyla doldurulmasını beklediklerini kaydetti.

Okuldaki branş öğretmen ile hizmetli açığının kapatılması yönünde mücadele veren Çok Programlı Lise Okul Aile Birliği Başkanı Üzeyir Altınkaya’yı tebrik ettiğini ifade eden başkan Torun, yetkililerden ellerini çabuk tutmalarını istedi. Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi de sıkıntının zorunlu hizmet bölgesi olmasına rağmen branş öğretmenlerinin Pazarlar ilçesini tercih etmemelerinden kaynaklandığını bildirdi. Okulda derslerin boş geçmediğini, öğretmeni bulunmayan branş derslerine diğer öğretmenlerin fedakarlık yaparak derslere girdiğini anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, yeni gelecek öğretmenlerin ilçesini tercih etmeleri halinde kendilerine çok iyi bir ev sahipliği yapacaklarını hatırlattı.

Belediye Başkanı Ahmet Torun’un eğitime yaptığı katkıların her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, içerisinde bulunduğumuz kasım ayı içerisinde bakanlığın yapacağı yeni atamalardan çok umutlu olduğunu kaydetti. Pazarlar Çok Programlı Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Üzeyir Altınkaya da branş öğretmeni ve hizmetli açığının kapanması için verdikleri mücadeleye veliler adına devam edeceklerini bildirdi. Altınkaya,” Bizim çocuklarımızın ne günahı var. Yılsonunda üniversiteye girmek onların da hakkı” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 10:18:00
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 17:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?