25
Mayıs
2024
Cumartesi
PAZARLAR - KÜTAHYA

Bozuk yol isyanı

PAZARLAR'DA 'BOZUK YOL' İSYANI

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde, belde ve köyleri ilçeye bağlayan yoldaki asfaltın 20 santimetre yükselmesi ve bir haftadır yapılmaması vatandaşları çileden çıkardı.

Belde ve köylerin bir kısmını İlçeye bağlayan karayolunda yeraltındaki hareketlenmeden dolayı Sofular beldesini ilçeye bağlayan karayolun 2. kilometresinde 25 metrelik alanda asfalt 20 santimetre yükselmesi ile trafik akışını tehlikeli duruma getirdi.

Bunun yanında son günlerde meteoroloji yetkililerinin uyardığı yağmurların kilometrekare başına rekor yağışlar olarak niteledikleri yağmurların ardından köy ve beldeleri ilçeye bağlayan karayolu asfaltında üzerinde derin çukurlar oluşturduğu gözleniyor.

"BU YOLDA ÖLÜMLÜ VEYA YARALAMALI KAZA OLSA SORUMLUSU KİM OLACAK?"

Yağışlar ve olumsuz hava koşullarının ardından asfalt yol üzerinde oluşan çukurların ve asfaltın kabarması araçları ve kendilerinin yanı sıra yolcuların can güvenliği için çok ciddi tehdit oluşturduğunu kaydeden sürücüler, "Yağışlı havalarda yoldaki bu derin çukurların su ile kaplanmasından dolayı, bunu fark edemeyen sürücüler hızla bu çukurlara giriyorlar. Ayrıca Sofular yolunun 2. kilometresinde 25 metrelik alanda asfaltın kabarması büyük tehlikelere yol açıyor. Hızla bu çukurlara ve kabarmış asfalta giren bir aracın maddi hasarını bir yana bırakın, bazen kaza yapması ihtimali de artıyor. Yetkililerin bu çukurlara bir an önce hiç değilse yama yapmalarını ve kabaran asfaltında düzeltilmesini istiyoruz" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 16:35:00
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 23:44:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?