26
Mayıs
2024
Pazar
PAZARLAR - KÜTAHYA

Bu kurs meslek sahibi yapacak

PAZARLAR'DA 'GİYİSİ TADİLATÇISI KURSU'

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde Giyim Üretim Teknolojisi Meslek Grubu'ndaki Giysi 'Tadilatçısı Kursu' yoğun ilgi görüyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Pazarlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde 424 saatlik Giysi Tadilatçısı Kursu açıldı.

Ev hanımlarının ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği kurs Mart ayının sonunda sona erecek. Kurs hafta içi her gün 8 saat verilmektedir. Kursu başarı ile bitiren kursiyerler kurs sonunda özel sektörde geçerliliği olan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.

Giysi Tadilatçısı Kursu, Gülperi Yeşilyurt tarafından veriliyor. Gülperi Yeşilyurt, “Çağımızın hızla gelişen teknolojilerinden birisi olan giyim, hayatımızın her alanında kullanılan gereksinimlerden biri haline geldiği için, her yaşta ve her kesimden halkımızın eğitimini ve bilinçlendirilmesini hedeflemekteyiz. Bu kapsamda merkezimizde "Giysi Tadilatçısı" kursunu açtık. Aile içi ve özel sektörde çalışmak isteyen bayanların meslek sahibi olmalarını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Yetkililer,”12 Ocak 2010 ile 25 Mart 2010 tarihleri arasında verilen kurs ile Aile içi ve çalışmak isteyen bayanlara meslek sahibi olmaları amaçlanıyor. Giysi tadilatçısı kursuna kayıtlı ve devam eden 18 kursiyerimiz bulunuyor. kursiyerlere, Makinede düz dikiş yapmak, Overlok dikişi yapmak, ütülemeyi yapmak, kesim yapmak, düz dar etek dikmek, Mesleki hesaplamalar yapmak, Giyside süsleme yapmak, Otomatta ilik açmak ve düğme dikmek, Kadın pantolonu üretmek, erkek jean pantolonu üretmek, Temel Dikiş tekniklerini uygulamak, bluz dikmek, Erkek pantolonu dikme ve 6-12 yaş arası çocuk montu üretmek branşlarında eğitim veriliyor. Halk eğitim kursları ile ustalık dahil tüm sertifikalar veriliyor. Halk eğitim merkezimizce halkımızın ihtiyacı olan tüm kurslar verilmektedir” şeklinde konuştular.

PAZARLAR'DA 'GİYİSİ TADİLATÇISI KURSU'
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 11:40:04
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 13:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?