23
Mayıs
2024
Perşembe
PAZARLAR - KÜTAHYA

Çiftçilere kalite konferansı

Pazarlar'da çiftçiler için "Modern Meyvecilik ve Meyve Hastalıklarından Korunma Yöntemleri" konulu bir konferans düzenlendi.

Ege Yaş Sebze-Meyve İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Balık’ın katılımıyla düzenlenen konferansta "Modern Meyvecilik Teknikleri, Meyve Hastalıkları, Meyve Hastalıklarından Korunma Yöntemleri, Doğru Zamanda Doğru İlaç" konuları ele alındı.

Pazarlar Belediye Düğün Salonu'nda yapılan konferansa, bölge çiftçilerinden katılımın az olduğu dikkat çekti. Konferansa Pazarlar ve beldelerinin yanısına Şaphane, Karamanca ve Gedizli'den de üreticiler katıldı.

Yörenin soğuk ve nemli olan ikliminin özellikle mantar hastalıkları yönünden çok iyi bir ortam hazırladığını belirten konuşmacı Cengiz Balık, "Özellikle bir mantar hastalığı olan monilya çok görülmektedir. Bu hastalık meyve, sap ve dallarda oluşturduğu zararlar nedeniyle ürünün verim ve kalitesini çok düşürüyor" dedi. 

Bölgede ürün kalitesizliği sebebiyle özellikle ihracatla uğraşan firmaların alım yapmak istemediklerini kaydeden Balık, "Verimli ve kaliteli ürün üretimi olsa, bölge potansiyeli ihracatçılar için çok cazip hale gelir" diye konuştu.

Konferans sonunda üreticilerin sorularını da yanıtlayan Cengiz Balık üretici ve bölge için büyük bir yatırım olduğunu belirttiği Pazarlar Soğuk Hava Deposu ve Şoklama Tesislerinin yapımı için emek gösteren Belediye Başkanı ve Tarım Kredi Kooperatifi yetkililerini tebrik etti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Cengiz Balık’a Belediye Başkanı Ahmet Torun, bir teşekkür plaketi verdi. Bu arada Torun, üreticilere toplu alım merkezinin müjdesini verdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 14:07:52
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 14:53:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?