19
Mayıs
2024
Pazar
PAZARLAR - KÜTAHYA

Elektrikte son ödeme şoku

TEDAŞ'TAN SON ÖDEME ŞOKU

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) tarafından vatandaşlara gönderilen elektrik fatura bildirimlerinde son ödeme tarihi olarak 9 Kasım 2009 tarihinin yazılması karşısında abonelerin şaşkına döndüğü bildirildi.

Elektrik faturası bildirimlerinde son ödeme tarihinin ayın 28–29 'si olduğuna dikkat çeken ilçe halkı, “Çalışan işçi ve emekliler 16'inden önce maaş alamıyor. Yaklaşık bin emekli ise kademeli olarak ayın 17-26'sı arası maaş alıyor. Bu durumda elektrik borcunu ayın 9'da nasıl ödeyecek. Faturalara bu tarih atılırken hiç bu durumlar göz önüne alınmadı? Bu ekonomik krizde aldığımız maaş yetmiyor. Eğer vatandaş olarak faturaları gününde ödeyemezsek gecikme faizi ve açma-kapama ücreti vermek zorunda kalacağız. Bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz “ dediler.

TEDAŞ yetkilileri, hatanın elektrik sayaçlarının okunmasından kaynaklandığını, bu durumun önümüzde de devam edeceği ve yılbaşından sonra her ay fatura ödemesi olacağı bildirildi. Ayrıca Tedaş yetkilileri ödeme tarihlerinde düzeltme yapmalarının imkânsız olduklarını belirttiler.

TEDAŞ'TAN SON ÖDEME ŞOKU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 11:13:03
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 16:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?