31
Mayıs
2024
Cuma
PAZARLAR - KÜTAHYA

Gaziler günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, tüm yutta olduğu gibi Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Pazarlar İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda 10.00’da Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlanan kutlamalara bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile devam edildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende günün anlam ve önemi hakkında konuşan Pazarlar Çok Programlı Lisesi Öğretmenlerinden İsmail Akgül, konuşmasında Gazilerin bu vatan için çok şeyler verdiğini ve Gazilere sahip çıkmamız gerektiğini belirtti. İsmail Akgül, “Yüce Türk Milleti, hiçbir şartta bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini, devletimizin ve milletimizin sonsuza kadar var olacağını, şehit ve gazilerin verdikleri mücadelelerle tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Gazilerimiz, her aşaması gerçek bir kahramanlık destanı olan Milli Mücadele sırasında şahadet mertebesine erişmek, yaralanmak, sakat kalmak pahasına canlarını hiçe sayarak cepheden cepheye koşmuşlar ve işgal güçlerini kutsal vatan topraklarından söküp atmışlardır” dedi.


19 Eylül Gaziler Haftası törenine Pazarlar Kaymakam Tarık Açıkgöz, Belediye Başkanı Ahmet Torun, Garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Ahmet Korukçu, daire amirleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Tören sonrası ilçe protokolü, şehit annesi olan Ayşe Arıkan evinde ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 13:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?