25
Mayıs
2024
Cumartesi
PAZARLAR - KÜTAHYA

Haşereyle mücadele tam gaz

PAZARLAR'DA HAŞEREYLE MÜCADELE

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde halkın daha sağlıklı ve huzurlu bir yaz dönemi geçirmesi için Pazarlar Belediyesi ekiplerince haşereyle mücadele çalışmaları hızla devam ediyor. Pazarlar Belediyesi ekipleri haşereyle mücadelede dere yatakları ile su birikintisi olan yerler ilaçlanıyor.

Mart ve Nisan aylarında larva ilaçlaması yapılması gerekirken havaların soğuk ve yağmurlu geçmesi sebebiyle Mayıs ve Haziran aylarında da ilaçlamaya devam ediliyor. İlaçlama çalışmalarından biri olan larva ilaçlaması ayda bir defa sivrisinek üreme yerleri olan dere yatakları ve su birikintileri olan yerler ilaçlanıyor.

Pazarlar Belediyesi yetkilileri, Mayıs ile Ekim ayları arasında belirli program çerçevesinde sinek, sivrisinek uçkun mücadelesi Pazarlar Belediyesine ait (ULV) ilaçlama makinesi ile yapıldığı bildirildi.

Ayrıca yetkililer, ilaçlamada kullanılan ilaçlar Sağlık Bakanlığından onaylı, ruhsat alınmış ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO)dan onaylı ilaçlar kullanıldığını bildirdi.

Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, “Yaz aylarında ortaya çıkan sinek ve sivrisineklerle mücadeleye larva döneminde ilaçlama ile mücadele etmeye devam ediyoruz. Belediyemize ait (ULV) ilaçlama makinesi ile belirli program çerçevesinde ilaçlama yapılıyor. Belediye olarak her türlü tekbiri alıyoruz. Halkımızın da aynı hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. Haşere ile mücadelemiz Ekim ayı sonuna kadar devam edecektir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 11:54:04
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 12:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?