25
Mayıs
2024
Cumartesi
PAZARLAR - KÜTAHYA

Hıdrellez ateşi yakıldı

PAZARLAR'DA HIDRELLEZ ŞENLİĞİ

Pazarlar 1. Geleneksel Hıdrellez Şenlikleri ilçe festival alanında gerçekleştirildi. Pazarlar Belediyesinin Sosyal ve Kültürel etkinlikler çerçevesinde 1.Geleneksel Hıdrellez Şenliği yapıldı. Daire amirleri, çevre ilçeler ile ilçeye bağlı köylerden gelen misafirlerin, Meslek Yüksekokul öğrencilerinin ve halkın katıldığı şenliğe rağbet çok büyük oldu.

Türk Dünyasının genelinde yaşanan Hıdrellez geleneğinin ilçelerinde de sürdürülmeye başladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Torun, "Öz kültürümüzün bir parçası olan Hıdrellez şenliklerini halkımızla birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirmek ve geçmişi canlı tutmak amacıyla coşku içinde kutluyoruz. Hıdrellez bolluk ve bereketin simgesidir. İlkini kutladığımız Hıdrellez Şenlikleri festival havasında kutluyoruz. Şenliklerimiz ilçemizin kalkınmasına ve tanıtımına da katkıda bulunmasını temenni ediyorum” dedi.

İlçe Protokolü tarafından Hıdrellez ateşi yakıldı. Program çeşitli etkinliklerle devam ederken ilçeye ait köylerin kurdukları çadırlarda köy hayatı ve köylerin gelenekleri canlandırılırken konuklara ilçe kadınların taze taze yaptıkları saç gözlemeleri ve ayran ikram edildi.

Program sonunda gençler müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler. Şenlikler geç saatlere kadar devam etti.

PAZARLAR'DA HIDRELLEZ ŞENLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 13:16:01
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 13:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?