19
Mayıs
2024
Pazar
PAZARLAR - KÜTAHYA

'Kutlu doğum' coşkusu

PAZARLAR'DA 'KUTLU DOĞUM' COŞKUSU

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinleri kapsamında düzenlenen "İnsanlık ve Merhamet" konulu konferansını dinlemek isteyenler salona sığmadı. Birçok davetlinin ayakta dinlediği konferansa konuşması olarak Kütahya İl Müftüsü Mustafa Üsküplü katıldı.

Pazarlar Çok Programlı Lisesi konferans salonundaki etkinliye İlçe Kaymakamı Murat Beşikçi,İlçe Belediye Başkanı Ahmet Torun ve resmi kurum amirleri iştirak etti.

Kütahya İl Müftüsü Mustafa Üsküplü, “Hz. Peygamber (SAV) Efendimizin doğum yıl dönümüne rastlayan bu haftada, her yıl, ülkemiz insanının manevi açıdan ihtiyaç duyduğu bir konu ana tema olarak seçilmekte ve Hz. Peygamber'in (SAV) konu ile ilgili mesajları detaylı olarak ve birçok vesile ile insanımıza ulaştırılmaya çalışılmaktadır. Başkanlığımız bu yılki ana temayı, bütün insanlığı saran şiddete dikkat çekmek ve şiddetin her çeşidiyle mücadele etmek amacıyla 'Hz. Peygamber ve Merhamet' olarak belirlemiştir. Zira insanın fıtraten sahip olduğu merhamet duygusu, hayatın her alanından uzaklaşmakta, yerini şiddet, öfke ve zorbalık gibi dinimizin rahmet mesajıyla asla uyuşmayan duygular almaktadır. 'Merhamet' temasının seçilmesinden maksat, sıradan bir acıma duygusunu öne çıkarmak değil, toplumun, özellikle kadınların ve genç nesillerin maruz kaldığı şiddete dikkat çekmek ve insanın kendisi dışındaki bütün varlıklara ilgisini ve şefkatini yöneltmeyi ve sorumluluğunu hatırlatmayı ifade eden merhamet duygusuna bütün ilişkiler ağını kuşatacak bir şekilde vurgu yapmaktır. Bu vesile ile Yüce Allah tarafından alemlere rahmet olarak gönderildiği” bildirilen bir Peygamber’in, merhamete dair insanlığa sunmuş olduğu zengin mirasa dikkat çekmek ve şiddetin açtığı toplumsal yaralara merhem olabilmek, bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinin özünü oluşturmaktadır" dedi.

Program sonunda günün hatırasına Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun programa konuşmacı olarak katılan Kütahya İl Müftüsü Mustafa Üsküplü’ye plaket verdi.

Kutlu Doğum Haftası etkinleri kapsamında düzenlenen programa katılan herkese günün önemine uygun olan Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından olan “Peygamberimizin dilinden dualar” adlı kitap hediye edildi.

PAZARLAR'DA 'KUTLU DOĞUM' COŞKUSU
PAZARLAR'DA 'KUTLU DOĞUM' COŞKUSU
PAZARLAR'DA 'KUTLU DOĞUM' COŞKUSU
PAZARLAR'DA 'KUTLU DOĞUM' COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2011 Pazar 13:27:01
Güncelleme :18 Nisan 2011 Pazartesi 00:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?