26
Mayıs
2024
Pazar
PAZARLAR - KÜTAHYA

Öğrencilerden görsel tasarım sergisi

PAZARLAR'DA GÖRSEL TASARIM SERGİSİ

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde İlköğretim Okulu öğrencilerin hazırladığı görsel sanatlar ve tasarım sergisi Pazarlar İlköğretim Okulu sergi salonunda açıldı.

Pazarlar İlköğretim gerçekleştirilen resim sergisi, davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Sergi Açılışını Pazarlar Kaymakamı Murat Beşikci ve Garnizon Komutanı Güner Özşahin yaptı.

Açılışta İlçe Kaymakamı Murat Beşikci, “Öğrencilerin bir yıl boyunca çalışmaları sonucu ortaya çıkan eserlerin açılış kurdelesini kesmekten mutluluk duyuyorum. Öğrencilerimiz bu eserleri el emeği ve göz nuru dökerek yaptıklarından eminim. Bu serginin açılmasında ve bu seviye ye gelmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve Okul Aile birliğine teşekkür ederim” diye konuştu.

Çocuklarının sergisini gezen velilerin mutlulukları yüzlerine yansırken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, sergiyi çok beğendiğini ifade etti.

İlköğretim Okulu öğrencilerinin oluşturduğu eserlerin arasında ebru, yırtma yapıştırma, kolaj, üç boyutlu maketler bulunuyor. Küçük yüreklerin bu anlamlı gününde onların heyecanını paylaşan velilerin yanı sıra Pazarlar Kaymakamı Murat Beşikçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi ve daire amirleri de sergiye katıldı.

Sergiyi gezenlerin en çok ilgisini çeken çalışma ise Pazarlar Belediyesinin destekleri ile engelli öğrencilerin ürettiği galoşlar oldu. Sergide engelli öğrenciler galoş üretimine devam ettiler.

1 hafta açık kalacak olan sergide 200 adet teknolojik ve tasarım eserleri, yer alırken 150 adet değişik tekniklerde yapılmış resim çalışmaları sunuluyor.

Resim Öğretmeni Nuri Baştürk ise çalışmalarını okulun birinci sınıfından sekizinci sınıfa kadar tüm öğrencileriyle birlikte, sene başından beri büyük bir titizlik içerisinde yaptıklarını belirtti.

PAZARLAR'DA GÖRSEL TASARIM SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 15:46:00
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 16:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?