22
Mayıs
2024
Çarşamba
PAZARLAR - KÜTAHYA

Pazarlar'da festival zamanı

Pazarlar'da bu yıl 12 ncisi düzenlenen Altın Kiraz - Vişne Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

En iyi kiraz yarışmasında 33 üreticinin içinden birinci Sarayköy’den İsmail Bozkurt’un kirazı seçildi. Pazarlar ilçe merkezinden yarışmaya katılan Hüseyin Karakaş’ın kirazı ikinci, Fevzi Aksoy’un kirazı üçüncü seçildi. Dereceye giren kirazların sahiplerine çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından para ile zirai ilaç ve alet ve ekipmanlar hediye edildi. Festivalde kürsüye çıkan milletvekilleri Abdullah Cantimur, Hüsnü Ordu ve Alaettin Güven bölgede yarım kalan yatırımların tamamlanması için projelerin takipçisi olacaklarını söyledi.

Festivalin açış konuşmasını yapan Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, "İlçemiz kiraz ve vişnesiyle tanıyor. Yetiştirdiğimiz kiraz ve vişnelerin tamamı başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyaya ihraç ediliyor. Bu yüzden kiraz ve vişne üretimine büyük özen gösteriyoruz. Pazarlar ilçesi, Kütahya’nın en çok kiraz ve vişne üreten Şaphane ve Simav ilçeleri arasında yer alıyor. Bu üç bölgeden bu yıl yaklaşık 15 bin ton civarında ihracata yönelik kiraz üretimi bekliyoruz. Bölge üreticilerinin sırf kiraz üretiminden yaklaşık 30 milyon YTL civarında bir kazanç elde edeceğini düşünüyoruz. İç Ege’nin meyve ambarı konumundaki Pazarlar ve köylerinde bu yıl 6 bin 500 ton kiraz, 11 bin 250 ton civarında vişne, 800 ton civarında elma, 130 ton civarında armut ve ayva ile 200 ton civarında ceviz üretimi tahmin ediyoruz. En büyük sıkıntımız Pazarlar sulama göletinin bir an önce devreye girmesi. Ayrıca önümüzdeki günlerde temelini atacağımız ve tamamlandığında 15 bin ton kapasiteli olacak soğuk hava depomuz üreticimize büyük kolaylıklar sağlayacak. Siyasilerimizden tam destek bekliyoruz" diye konuştu.

Festivalde ayrıca, Pazarlar Kaymakamı Mehmet Gök ile Kütahya Tarım İl Müdürü Bekir Gencer’de birer konuşma yaptı. İki gün süren festivalde İlçe Tarım Müdürlüğünün önderliğinde düzenlenen panele katılanlar meyvecilik hakkında bilgi verdi. Vatandaşlar, akşamda Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Nur Ertürk’ün türküleriyle coştu. Ayrıca Tavşanlı Mehteran Takımı gösterileri festivale ayrı bir renk kattı. Yöresel sanatçılar eşliğinde halk oyunları oynandı.

Fuar alanında düzenlenen etkinliklere AKP Kütahya Milletvekilleri Abdullah Cantimur, Hüsnü Ordu, Alaettin Güven, Kütahya Vali Yardımcısı Tacettin Özeren, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Bedrettin Yılmaz, Pazarlar Kaymakamı Mehmet Gök, Simav Kaymakamı Günay Özdemir, Şaphane Kaymakamı Güngör Yıldırım, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, Şaphane Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 12:28:12
Güncelleme :15 Temmuz 2005 Cuma 12:26:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET BOZKURT IP: 88.247.223.xxx Tarih : 31.01.2009 19:45:08

AMCA HEP BÖYLE DEVAM ET SEN O KÖYÜN GURURUSUN