17
Mayıs
2024
Cuma
PAZARLAR - KÜTAHYA

Pazarlar'da Kiraz Festivali coşkusu

Kütahya’nın Pazarlar İlçesi’nde bu yıl 11.’si düzenlenen "Pazarlar Altın Kiraz ve Vişne Festivali" coşkuyla kutlandı. Pazarlar Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen festival, fuar alanında en iyi kiraz yetiştiriciliği yarışması ile başladı.

Kütahya Valisi Osman Aydın, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Abdullah Cantimur, Soner Aksoy ve Alaattin Güven, Pazarlar Kaymakam Vekili Günay Özdemir, Belediye Başkanı Ahmet Torun, Kütahya İl Emniyet Müdürü Şevki Dinçal, Tarım İl Müdürü Bekir Gencer ile çok sayıda vatandaşın izlediği yarışmada, Ramazan Bayram isimli vatandaşın kirazları birinci oldu.

Uğur Çelik isimli vatandaş, yetiştirdiği kirazla ikinci olurken, üçüncülük ödülünü Yusuf Ünal’ın kirazları kazandı. Yarışmada birinci seçilen kirazların sahibi Ramazan Bayram’a 400 tonluk pülverizatör hediye edildi. Diğer yarışmacılara da çeşitli hediyeler verildi. Kütahya Türk Ocağı Mehter Takımı’nın da renk kattığı Pazarlar 11. Altın Kiraz ve Vişne Festivali’nde konuşan Kütahya Valisi Osman Aydın festivallerin birlik ve beraberlik ve kaynaşmanın birer sembolü olduğunu söyledi. Tarımın bir çok sorunları olduğunu kaydeden Vali Aydın, "Bu sorunları el birliğiyle aşacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. arımda birim sahadan daha çok verim elde etmek için Kütahya olarak il özel idare imkanlarını sonuna kadar çiftçi lehine kullanmaya devam edeceklerinin sinyalini veren Kütahya Valisi Osman Aydın, "Çiftçimizi teşvik etmek için çeşitli yardımlarımız olacak. Ayrıca Kütahya’da diğer illerde olduğu gibi ekolojik tarıma doğru hızlı bir akış var. Bunun için de çiftçimizin desteklenmesi gerekiyor" diye konuştu.

iha-kütahya
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2004 Pazartesi 15:54:06
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 14:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?