18
Mayıs
2024
Cumartesi
PAZARLAR - KÜTAHYA

Vişne tezhaga indi

Pazarlar ve çevresinde vişne sezonu başladı ve son hızıyla devam ediyor. Bu yıl vişnenin ortalama rekoltenin çok altında ürün bekleniyor. Ama sevindirilecek olayda rekortenin az olmasından vişne fiyatları üreticinin beklentileri doğrultusunda oldu.

Şu anda Pazarlar ve çevresinde suluk vişnenin kilosu 800.000 TL, şokluk vişnenin kilosu 850.000 TL, İhracatlık ve iç piyasalık vişnenin kilosu 900.000 TL.

Pazarlar çevresinde bu sene on bin ton vişne beklenmekte olup bu rakamlar geçen yılın yaklaşık beşte biridir.

Bu çevrede yaklaşık 10’un üzerinde firma vişne almaya çalışıyor. Çalışıyor çünkü her firma vişne alabilmek için değişik değişik promasyonlar uyguluyor. Arazilere servisler düzenleniyor, beş tonun üzerinde vişne getiren üreticiye bir traktör aküsü veriliyor, hediyelik altınlar ve daha değişik promasyonlar uygulanıyor.

Pazarlar ve çevresinde Türkiye nin en güzide firmaları vişne alıyor. Dimes adına Pazarlar Tarım Kooperatifi, Aroma ve Penguen adına Pazarlar Merkez S.S Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Tamek, Konfurt, Penkom, Etap, Göztepe, Uçar, Fide Konservecilik ...

Bu firmalar özellikle Pazarlar ve çevresinin vişnesine özel ilgi gösteriyorlar. Bunun sebebi Pazarlar vişnesinin kalibresinin çok yüksek olması ve suyunun çok olmasından kaynaklanıyor. Hiç sulanmadan ve hormon kullanılmadan yetiştiriliyor

Mustafa Bektaş - Kütahya / Pazarlar
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 10:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?