24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Sanayileşme atağı

Kütahya'nın Kalkınmada Öncelikli Yöreler (KÖY) kapsamına alınmasıyla birlikte, Pazarlar İlçesi'nde sanayileşme yolunda yapılan çalışmalar hız kazandı.

Pazarlar Belediyesi tarafından yatırımcıların hizmetine sunulan Ova Harmanı mevkiindeki sanayi alanı müteşebbisleri bekliyor. İzmir'de tekstil fabrikaları bulunan İya Tekstil firmasının ortaklarından olan Yusuf Ziya Özcan, Pazarlar İlçesi'nde tekstil fabrikası kurmayı düşündükleri arsada incelemelerde bulundu. Tekstilci Yusuf Ziya Özcan, "Konuyu yönetim kurulumuzda görüşeceğiz ve Pazarlar'a yatırım yapacağız. Biz Pazarlar ve çevresini bir tekstil kenti yapacağız" dedi.

Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun ise, ilçeye yatırım yapacak işadamlarını Pazarlar'a davet ettiklerini ve istekli girişimcilere her konuda yardımcı olacaklarını bildirdi. Pazarlar'da yatırım yapacak olan işadamlarına arsa, su, alt yapı ve işyeri temin edeceklerini belirten Belediye Başkanı Torun, "Kurulabilecek fabrikalarla işsizlik sorununu halledebileceğimizi düşünüyoruz. Bizim buradaki amacımız Pazarlar'daki yatırımı teşvik etmek ve yatırım yapılmasını sağlamak olup, istihdam ve üretimi artırıcı her türlü yatırımcıya kapımız sonuna kadar açıktır" diye konuştu.

Sanayicilerin içinden geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Torun, "Bizim buradaki amacımız Pazarlar'a yatırımı teşvik etmek ve yatırım yapılmasını sağlamaktır. Biz halkımızın 21. yüzyılda insana yakışır bir şekilde yaşamasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 14:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?