18
Haziran
2024
Salı
EKONOMİ

Sertifikalı fidana destek

Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'nın tarımsal desteklemeler çerçevesinde bu yıl itibarı ile Doğrudan Gelir Desteği kapsamında sertifikalı tohumluk ve sertifikalı meyve fidanı kullanımına destek vermeye devam ediliyor.

Kütahya’nın Pazarlar ilçesi tarım danışmanı Ziraat Mühendisi Mehmet Güler desteklemelerle ilgili bilgiler verdi. Mehmet Güler, “ Bu desteklemeler buğday, arpa, tritikale ve çavdar için dekar başına 3 YTL çeltik, nohut, kuru fasulye, mercimek için dekar başına 5 YTL, yarı bodur kiraz, bodur elma, bodur armut ve bahçe tesisi için dekar başına 160 YTL , bağ ve üzümsü meyveler, çilek, yarı bodur elmalar içir dekar başına 100 YTL, diğer meyve türleri için dekar başına 30 YTL destekleme verilmektedir” dedi.

Ziraat Mühendisi Mehmet Güler, “Sertifikalı tohumluk ve fidan kullanımının çiftçiler açısından büyük bir önem arzettiğini, çiftçimizin sertifikalı tohumluk ve fidan kullanarak sağlıklı, ekonomik ve bol ürün elde eder” diye konuştu.

Güler, “ aynı zamanda Tarım ve Köy İşleri bakanlığının sertifikalı tohumluk ve fidan kullanımını önemli ölçüde desteklediğini çiftçilerimizin de bu konuya ilgi göstermesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Pazarlar İlçe Tarım Müdürlüğü personeli de çiftçimize her konuda olduğu gibi bu konuda da yardımcı olacaklarını belirterek, sertifikalı tohumluk ve sertifikalı meyve fidanı kullanan çiftçilerimizin doğrudan gelir kapsamında başvurularını yapmalarını gerektiğini belirttiler.
Mustafa Bektaş - Kenthaber / Pazarlar
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 12:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?