24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Pazarlar da Ata'sını andı

Ulu Önder Atatatürk’ün 67. Ölüm yıldönümü olan 10 Kasım 2005 günü tüm yurtta ve dış temsilciliklerde olduğu gibi Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde de törenler ve çeşitli etkinliklerle anıldı.

10 Kasım Perşembe günü saat 8:30’da törenler başladı. Törene resmi daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, resmi daire çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtına Resmi Kurumlar ve Siyasi Partiler çelenklerini sundular. Saat 9:05’de saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşı söylendi. Pazarlar Belediyesi sirenlerini, tüm resmi araçlar siren ve kornalarını çaldılar.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenden sonra topluca Pazarlar Çok Programlı Lisesinin hazırladığı anma programını izlemek üzere Pazarlar Çok Programlı Lisesinin Konferans salonuna gidildi.

Anma törenine Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı. Yapılan konuşmalarda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ne kadar büyük bir asker ve devlet adamı olduğu vurgulandı. Ayrıca programda Öğrencilerin hazırlamış olduğu etkinliklerle devam edildi ve Pazarlar İlk öğretim Okulu Müzik Öğretmenince Atatürk’ün en çok sevdiği türkülerle sona erdi.
Mustafa Bektaş - Kenthaber / Pazarlar
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 13:27:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?