2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Toplu bayramlaşmaya Cantimur da katıldı

Kurban bayramının 2. günü Pazarlar Halk Kütüphanesinde toplu bayramlaşma yapıldı. Bayramlaşmaya Kütahya Milletvekili Abdullah Erdem Cantimur, Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, Belediye meclis üyeleri, mahalle ve köy muhtarları, diğer il ve ilçelerde görev yapan Pazarlarlılar ve vatandaşlar katıldılar.

Bayramlaşma törenine Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun’un konuşması ile başlandı.
Ahmet Torun, "Pazarlar’da iki bayram arasında çok şeyler değişti. Kütahya Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğü'nün yaptıracağı soğuk hava deposu ve ürün işleme tesisinin ihalesi tamamladı ve inşaatına başlandı. Bu tesis önümüzdeki ürün zamanına yetişecektir. Önümüzdeki günlerde Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker İlçemizi ziyaret edeceklerdir" dedi.

Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, "Yüksek Okulumuz için Pazarlar’da bir seferberlik ilan edilmiştir. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce ile görüşmelerimiz çok sıcak ortamda ve olumlu geçmiştir. Pazarlar’a Yüksek Okulumuzu geri kazandırmak için ve bu amaçla izlenecek yolun düzenli ve hızlı olabilmesi için dernek kuruldu" dedi.

Başkan Ahmet Torun, "Kütahya’nın kalkınmada öncelikli iller arasında yer almasından sonra Pazarlar’da nasibini almaya başladı. Pazarlar’a bir tekstil fabrikası kuruldu. Bu konularda bize yardımlarını esirgemeyen Kütahya Milletvekillerine teşekkür ederim. Ayrıca İlçemize yatırım yapmak isteyen müteşebbislere kapımız sonuna kadar açık olup her türlü yardıma hazırız " dedi.

Başkan Ahmet Torun, "Pazarlar sulama göletinin faaliyete geçire bilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu bir buçuk tirilyonluk bir projedir. Biraz zamana ihtiyacımız var. İnşallah 2006 yılında bu konuda çok işler yapacağız. Bu konuda bize yardımcı olan İl Genel Meclis üyele- rine teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Ahmet Torun, "Son olarak yatırımlarımızda bana destek veren Pazarlar Belediyesi Meclis üyelerine teşekkür ederim" dedi.


Kütahya Milletvekili Abdullah Erdem Cantimur ise, "İlk önce herkesin Kurban bayramını kutlarım. Pazarlar Sulama Göleti için 2005 yılı ayrılan para 100 bin YTL dir. Bu parayla belirli miktarda boru alınacaktır. Bu para Pazarlar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarıldı, ve 2006 yılında büyük bir kısmı tamamlanacak. Yol konusuna gelecek olursak Kütahya’nın tüm yollarını en yakın zamanda bitirmekte kararlıyız. Daha önce inşaatına başlanan çok amaçlı salon için 75.000 YTL’lik bir ödenek ayrıldı. Bu tesis 2006 yılında hizmete girecek" dedi.

Milletvekili Cantimur, "Pazarlar için yapılan ve yapılacak işlerin yanındayız ve belediye başkanımla ben milletvekili seçilmeden, oda Belediye Başkanı seçilmedin önceden tanışıyoruz. Ben Başkanıma belediye başkanı seçilmeden önce her şeyine kefil olduğum gibi şimdide başkanımın her şeyine kefilim" dedi.

Kütahya Milletvekili Abdullan Erdem Cantimur, Pazarlar’da yeni açılan ve inşaatı devam eden tesislerde incelemelerde bulundu. Kütahya’nın futbol sahası olmayan iki ilçesinden biri olan Pazarlar futbol sahası inşaatında incelemelerde bulundu. Daha sonra Pazarlar Tekstil fabrikası, Bölgesel yatırım olan Pazarlar Soğuk Hava Deposu ve ürün işleme tesisinin inşaatında incelemelerde bulundu.

Mustafa Bektaş - Kenthaber / Pazarlar
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 11:32:50
Güncelleme :22 Ocak 2006 Pazar 11:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?