18
Haziran
2024
Salı
SAĞLIK

Gübrelikler ıslah ediliyor

Kütahya’nın Pazarlar İlçesi'nde kentleşme adına çok önemli adımlar atılıyor. Çevre ve insan sağlığı için büyük tendit olan kenar mahallelerde bulunan gübreliklerin kapatılması ve şehir dışına çıkartılması için çalışmalar başladı.

İlçede Hıfzısıhha kurulu toplantısı bugün yapıldı. Bu konuda açıklama yapan İlçe Sağlık Grup Başkanı Başkanı İbrahim Öztürk,"Şehrimizin olmazsa olmazlarından olan çevre temizliği ve sağlığı konularında Pazarlar İlçe merkezinde; halk ve çevre sağlığını tehdit eden mahiyetteki gübreliklerin ve bunların atıklarının ıslahı çalışmaları başlatılmıştır. İlçe merkezinde halkın bir kısmının hayvancılıkla uğraşmasından dolayı hayvansal atıkların insan ve çevresel teması kaçınılmazdır. Hal böyle olunca da bulaşıcı ve temasa bağlı salgın hastalıklara davetiye çıkartılmaktadır" dedi.

Dr. Öztürk, "İlçe Sağlık Grup Başkanlığı olarak amacımız, devletin tüm yetkili kurumları, başta Hıfzısıhha Kurulu’nca harekete geçilerek ilçe merkezindeki tüm gübreliklerin ıslahını sağlanmaktır. İlçe merkezindeki tüm gübreliklerin tespit edilerek, birebir halkla görüşülerek ve gerektiğinde yasal yaptırımlarla bu gübreliklerin ıslahının sağlanması olacaktır. Böylece halk ve çevre sağlığı açısından büyük bir tehdit durumundaki gübreliklerin doğurduğu sağlık sorunları ve bunun sonucundaki maddi ve manevi tüm problemleri bertaraf etmiş olacağız” dedi.

Sağlık Grup Başkanı Dr. İbrahim Öztürk halkında kendilerine yardımcı olmasını ve yapılan her şeyin halk sağlığı için yapıldığını belirtti. Dr. İbrahim, "Tüm halkımızı bu konuda duyarlı olmaya ve mümkün olan azami gayret göstermeye davet ediyorum. Unutmayalım ki;
bazen çok basit sandığımız bir ihmal bizim ve sevdiklerimizin hayatlarına sebep olabilir . “keşke” demeden lütfen halk ve çevre sağlığı konularında daha duyarlı ve gayretli olalım. Bu şehir hepimizin onu korumak ve güzelleştirmekte yine hepimizin görevidir” dedi.

Mustafa Bektaş - Kenthaber / Pazarlar
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 17:36:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?