19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bodur, özür diledi

Kütahya'nın Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürü Hasan Bodur, geçen ay ilçede meydana gelen kuyumcu soygununun ardından kullandığı bir ifadeden dolayı özür diledi.

23 Aralık 2005 tarihindeki kuyumcu soygununun ardından Kaymakam Erol Türkmen ile birlikte Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden Emniyet Müdürü Hasan Bodur, "Televizyonda konuşma yaparken hatalı ifadeler kullanmış olabilirim. Bundan ilçemizde yaşayan Erzurumlu arkadaşlarımız alındıysa özür diliyorum. Herhangi bir kasıt yoktur" dedi.

Kaymakam Türkmen de, "Kaymakam olarak Erzurum Tekman'da 2 yıl çalıştım. Meslek hayatımın en unutulmaz hatıralarını orada yaşadım. Erzurumlu vatandaşlardan görev sürem boyunca büyük ilgi ve sevgi gördüm. Bu açıdan benim için Erzurum ayrı bir önem taşıyor. Geniş bir Erzurumlu kitlesinin Tavşanlı'da yaşadığını biliyorum. Geçtiğimiz dönemde bir kuyumcu soygunu oldu ilçemizde. Tavşanlı'da fazla bir suç işlenmediği için bu tür suç olaylarına tepki daha fazla oluyor. Konuya daha hassas bakılıyor. Olay mahallinde bazı kişiler emniyet tedbirlerinin yetersiz olduğunu söylediler. Orada kuyumcu dükkanı soyulan kişi sabıkalılar listesinde Diyarbakırlı bir kişiden şüphelendiğini ifade etti. Olaydan sonra emniyet müdürümüz, güneydoğulu bir kişinin teşhis edildiğini söylerken yanlış anlaşıldı. Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı da bunun üzerine hemşehrilerinin tepkisini duyurdu. Erzurumlu vatandaşlarımızdan alınganlık göstermemelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 12:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ASIM ÖZER IP: 84.62.150.xxx Tarih : 18.01.2006 20:24:29
Hadi hayirlisi.Tebrikler.Zaten sizede bu yakisirdi.Tebrikler Sayin Emniyet Müdürüm. Özür dilemek Her yigidin isi degildir. Allah razi olsun. ASIM ÖZER / ALMANYA