16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Zararı kapatmaya çalışacaklar

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ne bağlı Tunçbilek Beldesi'nde faaliyet gösteren Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesi'nin, Ömerler Bölgesi'ndeki tesislerinde kömür üretimini arttırmaya yönelik yeni projeleri açıklandı.

Ömerler derin sahalar ve mekanizasyon yer altı sahalarında, 2009 yılında tamamlanmak üzere iki yeni ayak için birinci etap çalışmaların ihalesi tamamlandı. Yer altında ihale edilen ayakların tamamlanmasıyla 12 kilometrelik çalışma alanı kazanılmış olacak.

İlk etapta ihalesi tamamlanan yer altı ayaklarında yaklaşık 6 kilometrelik alanda çalışmaların başladığı bildirildi.
GLİ Müessesi Müdürü Paşa Kaya, "2006 yılı hedeflerimiz arasında yer altı zararlarımızı daha aşağıya çekerek sıfırlamak için yeni projeleri hayata geçirmek yer alıyor. Piyasa satışımızda 2006 yılı itibariyle 4 milyon ton civarında kömür üretimi hedefliyoruz. Bunun 2 milyon tonu sanayi, 2 milyon tonunun bir kısmı çimento, küçük sanayi ve piyasaya verilecek.

2005 yılında emeklilik dolayısıyla personelimizde azalma yaşandı. 3 bin 500'e yakın personelle girdiğimiz 2005 yılının sonunda 2 bin 720 dolayında personele indik. Zararlarımızın büyük bir miktarı da geçmiş yıllarda kıdem tazminatı ayrılmadığından bu tazminat ödemelerinden kaynaklandı.

22 milyon YTL kıdem tazminatı parası ödedik. Önümüzdeki yıllarda eksik personelimizin bir kısmının tamamlanması için gerekli bilgileri TKİ Genel Müdürlüğü'ne aktardık. Bunlardan bilhassa kamyon şoförleri, ekskavatör operatörleri, iş makinesi tamircileri ve teknik personele acil olarak ihtiyacımız var. Bunların büyük bir miktarının 2006-2007 yıllarında tamamlanacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 12:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?