19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Katliam görünümünde olmayacak

Türkiye genelinde kuş gribi karşısında kanatlı hayvanların kontrol altına alınabilmesi çalışmaları devam ederken, Kütahya ve ilçelerinde 60 haftalık ve üzeri kümes tavukları itlaf edilmeye başlandı.

Kütahya İl Tarım Müdürü Bekir Gencer, ilçede itlaf çalışmalarını başlatmak üzere Tavşanlı Kaymakamı Erol Türkmen'i ziyarette bulundu. Yumurta ve et tavukçuluğu sektöründe ilçede 300 bin kümes tavuğunun itlaf edileceği tahmin ediliyor.

Tavşanlı Kaymakamı Erol Türkmen, ilçede kuş gribi vaksının görülmediğini belirterek, yapılacak itlaf çalışmalarının kanatlı hayvan ve yumurta üreticilerini sektörde yaşanan mali krizde destekler nitelikte olduğunu belirtti.

Tavşanlı'da yapılacak itlaf çalışmaları hakkında bilgiler veren İl Tarım Müdürü, Gencer, itlaf çalışmalarının inanış, örf ve geleneğe uygun bir biçimde gerçekleşeceğini dile getirdi. İtlaf çalışmalarının tavuk katliamını andıran görüntülere sahne olmayacağını belirten Gencer, yapılacak çalışmalarla insanlık dışı sahnelerin görülmeyeceğini söyledi.

"İlçe Tarım Müdürlüğünde oluşturulacak olan komisyonla itlaf edilecek tavuklar belirlenecek" diyen Gencer, komisyonun itlaf için belirlediği tavukların 60 haftalık ve üzeri tavukları kapsadığını bildirdi. Tavuk başına hükümetin 1.1 YTL ücret ödeyeceğini belirten Gencer, "Kuş gribi nedeniyle pazarda ürettiği yumurta ve beyaz eti satamayan üretici bu şekilde desteklenmiş olacak" şeklinde konuştu.

"İtlaf çalışmalarına müdürlüğümüze yapılan müracaatlar doğrultusunda hemen başlanabilir" diyen Gencer, itlaf için belirlenen tavukların çevre sağlığını bozmayacak şekilde içine konulan torbalara karbondioksit gazı verilemek suretiyle itlaf edileceğini belirtti.

İtlaf edilecek tavukları belirleyecek olan komisyonun titizlikle konuya yaklaşacağını ifade eden Gencer, uygulamanın üreticiyi mağdur etmeden, devletin parasını da gözetmek suretiyle gerçekleştirileceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 15:00:43
Güncelleme :31 Ocak 2006 Salı 12:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?