24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Hanımlara 3 aylar brifingi

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde, Kavaklı Kız Kur'an Kursu yöneticileri tarafından kadınlara yönelik konferans düzenlendi. Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Kavaklı Kız Kur'an Kursu yöneticileri ile Mülayim Kız Kur'an Kursu ve Çukurköy Kız Kur'an Kursu yöneticileri konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunarak başlayan programda, Ramazan ayına yaklaştığımız şu günlerde üç aylar ve bu aylar içerisinde bulunan önemli gün ve gecelerde yapılacak ibadetler konusunda bilgi verildi.

Programda konuşan Mülayim Kız Kuran Kursu yöneticisi Hatice Karagöz, "Mübarek üç aylar içinde kutlanan gecelerimizde, bugün için de güzel manzaralarımız camilerimizde görülür. Müminler arka bölmelere varıncaya kadar camilerin her yerinde diz çöker, namazdan önce yapılan gecenin önemini içeren konuşmayı dinlerler. Herkes huşu içinde ruhunu yücelere yükseltmiş, bir nevi yaratılış sırrındaki espriyi yakalamaya çalışmaktadır. Üç aylar, kendimizi denetleme, değerlendirme bakımından çok önemlidir. Bir kere daha geçmişimizin muhasebesini yapıp, geleceğe hazırlıklı olmanın tedbirlerini almalı ve sormalıyız. Mübarek gün ve geceler, manevi birer ticaret hükmündedir. O günlerde tükenmez hazinelerin sahibi olan Allah, bire yüz ve daha fazla vermektedir. Zirve seviyede manevi bir karla ahirete gitmek azminde olan bizler, bu günleri iyi değerlendirmeliyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 16:01:40
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 16:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?