18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hastanenin tamamlanması bir başka bahara

Kütahya'nın Tavşanlı Devlet Hastanesi'ne ait yeni bina inşaatı hızla devam ediyor. Yüzde 95'inin tamamlanmasının ardından yeniden yapılan ihaleyi kazanan müteahhit firma, çalışmalarına hızlı başladı. İhale sonrası müteahhit firma ile imzalanan protokole göre, geri kalan yüzde 5'lik kısmın 90 günde tamamlanması gerektiği bildirildi.

İnşaatta yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Tavşanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sabahattin Altıntaş, binada faaliyetlerin yoğun olarak sürdüğünü dile getirdi. Altıntaş, "İnşaatına devam edilen Tavşanlı Devlet Hastanesi binasının yaklaşık yüzde 95'i bitirilmişti. O haldeyken tasfiye edildi ve geri kalan imalatlar, yani yüzde 5'lik imalatlar için tekrar ihale yapıldı. İhaleyi alan firma da 10 gün önce işi teslim aldı ve geri kalan imalatları yapmaya başladı. İhaleye konulan şarta göre 90 gün içerisinde, yani 3 ay içerisinde müteahhit firmanın inşaattaki işi bitirmesi gerekiyor" dedi.

Tavşanlı Belediyesi'nce bina çevresinde altyapı çalışmalarına başlandığını kaydeden Altıntaş, "Hastane binası dışında kalan yol ve su gibi altyapı çalışmalarının da belediye tarafından yapılması gerekiyordu. Tavşanlı Belediyesi'ne bağlı ekipler, bundan birkaç gün önce yeni güzergah üzerinde yol yapım çalışmalarına başladı. Bu çalışmalar da hızla devam ediyor" diye konuştu.

Hastanenin yeni binasına ilkbahar aylarına doğru taşınmasının beklendiğini kaydeden Altıntaş, "Mevcut ihalede hastanenin sadece inşaat kısmı yer alıyor. Daha sonra hastanenin içine konulacak olan tıbbi cihazlar ve büro malzemelerinin alımı yapılacak. Bütün bunlar bitirilince taşınma işlemine başlayacağız. İlkbahar aylarına doğru hastanemizin taşınmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 15:49:52
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 15:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?